Bakin poklon

1058

bakBaka Cindy (53) rodila vlastitu unuku umjesto kćeri. Njoj je rak uništio snove o majčinstvu.

Elle Cynthia Jordan rodila se prošli tjedan, uz ponosnu majku, baku i oca.Početkom ovog mjeseca, 53-godišnja Cindy Reutzel rodila je zdravodijete začeto umjetnom oplodnjom. No, djevojčica koju je rodila nije bila njena kćer, već njena unuka!

Prije dvije godine, njenoj kćeri Emily Jordan, koja je tada imala 29 godina, dijagnosticiran je rak grlića maternice. Jedina opcija koja bi joj spasila život bila je kirurško odstranjivanje. No, dok se pripremala za operaciju, liječnici su je suočili s još jednim šokom – bila je trudna. Emily i njen mužMike Jordan bili su svjesni kako bi odgađanje operacije vjerojatno značilo smrtnu presudu za Emily, te su teška srca donijeli odluku koja je značila gubitak djeteta i svake šanse za ponovnu trudnoću.kib

– Ne mogu opisati kakav je osjećaj kada saznate da imate rak, kada saznate da ste zauvijek izgubili šansu imati dijete, rekla je Emily, prisjećajući se bolne 2010.

No, Emilyna majka Cindy prisjetila se medijskih priča kako je 51-godišnjakinja u Brazilu rodila svoje unuke, blizance, 2007. godine. Uz stalne napretke u znanosti, sve starije žene u menopauzi mogu zatrudnjeti i roditi, najčešće uz pomoć doniranih jajnih stanica, no u rijetkim slučajevima radi se o jajnim stanicama članova obitelji.

bebKada su liječnici rekli Emily kako su spasili njene jajnike, Cindy se smjesta ponudila kao zamjenska majka.

Emily i Mike isprve je nisu shvatili ozbiljno. – Stvarno nismo vjerovali da se radi o realnoj opciji, rekla je Emily.

No, ispostavilo se kako ideja ipak nije bila toliko nemoguća, pogotovo uz mladu baku dobrog zdravlja, poput Cindy. Procedura nije bila jednostavna, i uključivala je mnoge hormonalne injekcije i stroge rasporede posjeta doktoru. No Cindy nije odustajala.

Pomisao da Emily i Mike ne mogu imati djecu, dijeliti daj dio svojih života s nekim slamala mi je srce. Željela sam da Emily ima tu vezu s drugim ljudskim bićem kao što sam imala ja s njom, rekla je Cindy, koja inače radi kao izvršna direktorica jedne zdravstvene zaklade.

Elle Cynthia Jordan rodila se prošli tjedan, uz ponosnu majku, baku i oca. Mike i Emily svjesni su da se Cindy nikada neće moći odužiti.

– Ovo je samo nastavak svega što je učinila za mene tokom svojeg života, a to je bilo pobrinuti se da moj život bude najbolji što može biti, rekla je Emily.

Jedino što su mogli je obećati kako će odgojiti svoje dijete najbolje što mogu, i to ja za Cindy bilo dovoljno.hrani

Cindy se dobro oporavlja od carskog reza, i čak razmišlja o tome da ponovi cijelu priču s još jednim djetetom.

– Kada vidim njih dvoje kako drže bebu i gledaju njeno lice, to je sve što sam im ikad mogla poželjeti – bolje nego što sam mogla i zamisliti. To je za mene bio jedini razlog, rekla je Cindy. piše