Filmska potjera

708

autoFilmska potjera: Policija sat vremena hvatala pijanog 80-godišnjaka! Osječka policija sat vremena nije uspijevala zaustaviti muškarca, koji je automobilom divljao gradom. Zabijao se u policijske automobile, bio je naoružan, imao lažne tablice, vozio bez vozačke dozvole i bio je pijan. A gospodin ima 80 godina.

Automobilom je projurio pored osječke policijske patrole. 80-godišnji vozač iz Rovinja nije postupio po zapovijedi ovlaštene službene osobe da zaustavi svoje vozilo nego se nastavio kretati po južnoj obilaznici.

Policija je krenula za njim. Na benzinskoj je udario u znak i rasvjetni stup. Pokušao je izbjeći policijski nadzor kretajući se po parkirališnim prostorima obližnjih shopping centara.

Drugoj je patroli stao. Nakon zaustavljanja, vozač se vozilom ponovno pokušao udaljiti, a tom je prilikom oštetio 3 službena vozila. Nekoliko su ga puta pokušali okružiti, no namjerno im se zalijetao u vozila. Nakon sat vremena, uspjeli su ga zaustaviti.

Muškarcu slijedi kaznena prijava za kaznena djela uništenja tuđe stvari, krivotvorenja isprava, jer su na vozilu bile nepripadajuće pločice. Zatim zbog posjedovanja vatrenog oružja. Također, slijedi mu optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vezan za nepostupanje po zapovijedima ovlaštene osobe, vožnje u suprotnom smjeru, vožnje po biciklističkoj stazi, vožnje dok mu je istekla važnost vozačke dozvole, upravljanja neregistriranim vozilom, te odbijanja alkotestiranja.

Kazne su u novčanom rasponu, a maksimalna moguća kazna u ovom je slučaju 30 tisuća kuna. Kako je gospodin umirovljenik, vjerojatno će se morati svakako snalaziti da podmiri kaznu. piše