Trikovi

713

crveninosKako s nekoliko promjena spriječiti znakove starenja. Usporite starenje fizičkom aktivnošću, zabavljajući se i družeći se s djecom. Opterećeni ste znakovima starenja na svom licu i tijelu? Uz ovih pet savjeta, temeljenih na znanstvenim istraživanjima, možete se učinkovitije boriti s godinama…

 

1 . Održavajte osjećaj kontrole u svom životu. Nemojte da vas služe. Ne povezujte starost s nemoći i oslanjanjem na druge. Umjesto toga pokušajte preuzeti kontrolu nad svojim životom. Neka su istraživanja pokazala da čak i najmanja kontrola nad svojim postupcima čini veliku razliku. Kupujte za sebe, brinite se o svojim biljkama i izađite u šetnju kad vi to poželite.

2. Održavajte mentalnu aktivnost. Zainteresirajte se za svijet oko sebe jer je to dobro za vas. Saznajte što se događa u vašem gradu, počnite pisati blog, postavite si neke nove ciljeve i hobije te pokušajte ostati u kontaktu s prijateljima i obitelji.

3. Budite dijete u duši. Istraživanja pokazuju da oni koji provode vrijeme s djecom i mlađim ljudima ostaju mladi. Nemate li vlastite djece ili unučadi, “posudite” ih od prijatelja i prošetajte s njima do obližnjeg parka.

4. Ostanite fizički aktivni. Održavanje fizičke snage ima mnoge blagodati za organizam i zato se obavezno uključite u neku rekreaciju.

5. Potrudite se. Način na koji izgledate, češće nego što mislite, utječe i na to kako se osjećate. Jedna je studija mjerila krvni tlak žena prije i poslije bojenja kose. Žene koje su smatrale da ih je nova boja pomladila imale su znatno snižen krvni tlak, piše Daily Mail. piše