Ponuda na tržnici

705

jagode3Dobar vam dan! Jučer su se pojavile prve šumske jagode sa područja Đurđevca, a i malina je bilo za kupiti. Doduše, količine su za sada vrlo male ali bitno je da ih ima. Uz jagode i trešnje, stigao je odličan dalmatinski hrušt pa sada već možemo birati između više vrsta domaćeg voća. Jagode su sve bolje i sada nastupa onaj najljepši period na tržnicama kada možete birati između više vrsta domaćeg bobičastog voća.

Ponuda ribe ovih dana sve više liči na onu ljetnu, turističku varijantu kada zbog povećane potrošnje ribe na moru u Zagreb stiže sve manje kvalitetne ribe. Zbog sve viših temperatura škampa je sve manje i nisu više toliko živi kao u zimskom periodu te vrlo rijetko možete kupiti onaj krasni, veliki škamp. Dobra riba u tjednu može se naći sve rjeđe, ili se morate vrlo rano naći na tržnici.

Zato su kozice uistinu krasne, i ako se ne prodaju isti dan odmah se čiste i prodaju kao svježi očišćeni repovi kozica, odlični za razna rižota, tjestenine ili kao dodatak nekoj buzari ili ribljoj juhi.

Sitna plava riba koja nam stiže u pravilu ne dolazi prije devet sati i zbog svoje svježine odmah nastaju redovi. Cijene su povoljne, pa ste tako jučer mogli birati između jutarnjeg ulova srdele, papaline ili inčuna. I tune nisu jako velike, te ako želite kupiti filet, morat ćete se zadovoljiti sa fetom tune. Ali zato vam garantiram da je odlična! U Zagrebu, 22.05.2013.