Jačaju imuni sustav

648

plavomJačaju imuni sustav  

Alge AFA aktiviraju limfocite i poboljšavaju njihovu sposobnost prelaska iz krvnih žila u tjelesna tkiva, u kojima otkrivaju i uništavaju bakterije, viruse, gljivice i tumorske stanice.   Bogate su beta-karotenom (prirodni pigment od kojeg se u tijelu stvara vitamin A). Zahvaljujući njegovom snažnom antoksidantnom i imunostimulirajućem djelovanju, smanjuje se opasnost od raka.

Najvažniji za naše zdravlje i blagostanje je psiho-neuro-endokrino-imuni sustav ili PNEI sustav. Alge su savršeno sredstvo njegovog jačanja i harmonizacije. Naročito su korisne djeci koja često oboljevaju, osobama u čijim obiteljima ima slučajeva raka, protiv krvarenja desni, štetnog utjecaja radijacije, zagađenja, medikamenata, kod kroničnih bolesnika i rekonvalescenata, ali koriste i svim zdravim osobama kojima je stalo do vlastitog zdravlja.

Kada je imuni sustav pod stresom ili je obolio, počinje se trošiti metabolička energija tijela i takve osobe pate od kroničnog umora i nedostatka tjelesne energije. Male količine algi vraćaju imunom sustavu harmoniju i stabiliziraju ga čime se oslobađa od dodatnog posla velik dio iste energije koja se može iskoristiti za ponovnu uspostavu zdravlja i bolju asimilaciju hrane.

Oni koji redovito konzumiraju mikroalge, uvjerili su se osobno da se značajno ubrzava oporavak nakon bolest kao i zaraštavanje rana. Osim toga, energičniji su, sposobniji za rad, otporniji na stres i nepovoljne vanjske uvjete. Zdrav imuni sustav je od osobitog značaja kod djece zbog sazrijevanja organizma. Ako u prvim godinama života često oboljevaju, nakon uključivanja algi u jelovnik – brzo kompenziraju ev. zaostatak rastu i razvoju.