Zemljopisni i sezonski aspekti hranjenja

706

alpealgPostoji mišljenje da je najbolje konzumirati hranu uzgojenu u blizini našeg rodnog mjesta što nam pomaže uskladiti se s njegovim vibracijama. S druge strane oni koji putuju trebali bi konzumirati hranu koja ih povezuje s mjestima kamo idu. Ako se želimo uskladiti s valovima globalne svijesti i postati stvarnim građanima planete, trebali bi uporabljati hranu sa najrazličitijih točaka zemlje.

Postoje mjesta izuzetno jakih, finih vibracija, koje se prenose hranom koja tamo raste. Njenom postojanom, svjesnom uporabom, čovjek se povezuje s odgovarajućim energijama te aktivira svoje organe i sustave.

S holističke točke gledišta, Zemlja se smatra organizmom sa svojim energetskim sustavom nalik čakrama i meridijanima u ljudskom tijelu. Neka mjesta imaju moćan energetski i duhovni utjecaj budući su u njima skoncetrirani najrazličitiji čimbenici npr. Himalaje u Indiji, vrh Shasta i Klamathsko jezero u SAD-u, Južna Francuska u kojoj raste mediteranski bor od kojeg se izvlači picnogenol, Rila u Bugarskoj, Međugorje… Ako čovjek želi proširiti svoju svijest mogao bi si pomoći konzumacijom hrane sa tih mjesta. Možda nije daleko trenutak kada će se tom pitanju posvećivati veća pozornost i nudit se masa proizvoda koja će nas moći uskladiti s odgovarajućim valom vibracija.

Dovoljno je baciti pogled na naš uobičajeni jelovnik kako bi smo se uvjerili u mješanje različitih utjecaja. Rajčice, kukuruz, krumpir, duhan, narandže, banane, lubenice, dinje, kikiriki, masline, meso, riba, pivo, čokolada, kava, začini i mnogi drugi proizvodi i napitci, koje svakodnevno konzumiramo, dolaze sa raznih kontinenta. Teško je vjerovati da ih ne uporabljaju čak i pristalice teorije o hranjenju samo s lokalnom hranom.