Ubrzano starenje

787

djecak2Dječak od 110 godina. Neobičan poremećaj postarao maloljetnika. Progerija mu je oduzela dva brata i tri sestre. Ona uzrokuje ubrzano starenje, a često ju prate razna stanja i bolesti poput artritisa, problema sa srcem i očima.

Ovaj 14-godišnji dječak iz Indije boluje od teške bolesti zbog koje ubrzano stari. Tako već sada ima tijelo 100-godišnjaka, procjenjuju stručnjaci. On stari čak 8 puta brže od zdravih djecakmajljudi.

Ali Hussain izgubio je pet članova obitelji zbog ove opake bolesti koja pogađa samo rijetke. Progerija mu je oduzela dva brata i tri sestre. Ona uzrokuje ubrzano starenje, a često ju prate razna stanja i bolesti poput artritisa, problema sa srcem i očima.

Oboljeli obično ne žive mnogo dulje od 20 godina.

– Jako želim živjeti i nadam se da negdje postoji lijek za moje stanje. Želim živjeti dulje i zbog svojih roditelja, teško mi pada pomisao da će opet patiti, poručio je Ali.

Njegovi roditelji, Nabi Hussain Khan (50) i Razia (46) stupili su u dogovoreni brak prije 32 godine.

Njihova djeca Rehana, Iqramul, Gudiya i Rubina sva su preminula od ove teške bolesti. Život u siromaštvu sa teško bolesnom djecom bio je mučan i pun problema. Sva su djeca morala odustati od školovanja jer su bili podvrgnuti svakodnevnom ruganju i maltretiranju.

hranigAli je sada ostao sam. Svoje vrijeme provodi u društvu dviju zdravi

sestara i svoje majke, a kaže da se osjeća kao da na svijetu ne postoji više nitko poput njega. No, nedavno su se pridružili organizaciji SB Devi Charity koja im pomaže financirati komplicirano Alijevo liječenje. Upravo je preko njih saznao za godišnje okupljanje oboljelih od progerije koje se održava u Velikoj Britaniji te je rekao kako se nada da će moći sudjelovati.djecak6

‘Želim opet biti u društvu ljudi koji su poput mene. Ovo je bio težak život, posebno od kad su me napustila moja braća i sestre. Jedino što želim jest ponovno biti u društvu nekog sličnog meni’, rekao je hrabri Ali. piše