Super djed!

730

Dizač utega (91) oborio svjetski rekord u benču. Dobio sam priliku da se testiram, a da nisam morao trčati kao u drugim sportovima, kaže Sy Perlis, koji je digavši 85 kg oborio rekord u kategoriji iznad 90 godina.

Sy Perlis nije obični 91-godišnjak. Dok većina njegovih vršnjaka duboku starost krati u staračkim domovima ovaj neumorni starac provodi vrijeme u teretani. No Perlis nije poseban samo po tome, već i zato jer je proteklog vikenda postao svjetski prvak u dizanju utega u ‘benču’ u kategoriji iznad 90 godina!

Ovaj uporni Amerikanac na natjecanju u ‘benču’ u Arizoni oborio je rekord u svojoj dobnoj kategoriji diguvši čak 85 kilograma time nadmašivši dosadašnji najbolji rezultat od 62,5 kilograma.

Zanimljivo, Perlis je počeo dizati utege tek sa 60 godina, a prije pet godina prvi put je nastupio na nekom natjecanju. U međuvremenu je postao američki i svjetski prvak u težinskoj kategoriji do 82 kilograma i dobnoj od 85 do 89 godina.

– Dobio sam priliku da se testiram, a da nisam morao trčati kao u drugim sportovima. Jako se dobro osjećam, a znam da je to dobro za mene – rekao je Perlis. piše