Preporuka New York Timesa

1148

varazdinnZaboravite hrvatsku obalu, trebate posjetiti ovaj grad. Hrvatski barokni grad Varaždin je, prema izboru uglednog New York Timesa, jedna od 52 svjetske destinacije koje treba posjetiti u 2014. godini i svrstan je na popis najpoželjnijih svjetskih turističkih odredišta.

“Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu. Varaždin, grad u unutrašnjosti, jedan je od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelova zemlje”, navodi ugledni New York Times, a prenosi Glas Slavonije.

“Sat vremena udaljen od Zagreba, ovaj mali grad od nekih 50 tisuća stanovnika ima besprijekornu kamenom popločenu jezgru, a prepun je baroknih crkava i palača, kao što je palača Drašković. U istom je stilu i barokni glazbeni festival, ali tu priča ne prestaje. Ostali festivali i koncerti suvremeni su i mijenjaju se iz godine u godinu. U prvom redu, tu je Radar Festival, koji je privukao imena kao što su Bob Dylan i Carlos Santana. Ostali festivali, kao što je Špancirfest, održavaju se od kolovoza do rujna i privlače umjetnike i glazbenike iz cijele Europe”, navodi se još u opisu. Od europskih destinacija, na popisu su se još našli albanska obala, Beč, danski Elsinore, Rotterdam, Subotica, Škotska, Yorkshire, Frankfurt, Umea, švicarski Andermatt, Atena, Vatikan i Island. piše