Nazovite 192

671

prevarmasagGrađani oprez: Žene koje vam nude masažu će vas opljačkati. Policija upozorava na sve češće prevare.

Kako se u Slavonskom Brodu u zadnjih nekoliko dana ponovio slučaj kada nepoznate žene starijim osobama nude masažu i mjerenje tlaka da bi ih potom pokrale, tamošnja policija upozorava Brođane, posebno one starije, da vode računa o takvim pojavama te na svaku sumnju pozovu policiju. Brodsko-posavska policija danas je izvijestila kako joj je prijavljeno da su mlađe ženske osobe jučer oko 14 sati 78-godišnjaku u njegovoj kući u Zagrebačkoj ulici ponudile usluge mjerenja tlaka i masaže, što je on prihvatio. Neznanke su mu potom, iskoristivši starčevu nepažnju, ukrale novčanik s više tisuća kuna.

Istovjetan slučaj u Slavonskom Brodu se dogodio i prošloga petka, kada su također nepoznate žene iste usluge ponudile 88-godišnjaku te mu ukrale nekoliko tisuća kuna. Policija stoga upozorava građane da budu oprezni te joj prijave svaku sumnju kada nepoznate žene same, u paru ili više njih, dođu na kućne adrese uglavnom starijih osoba koje žive same, nudeći im razne medicinske usluge, među ostalima i masažu te mjerenje tlaka.

“Vrlo je važno da se starije osobe, koje ostaju same u kući ili žive same, zaključavaju u svom stanu ili obiteljskoj kući, te nepoznate osobe ne puštaju u unutrašnjost svog doma. Ukoliko se izrazi sumnja u namjere nepozvanih posjetitelja, potrebno je čim prije obavijestiti policiju na broj 192”, ističu u Brodsko-posavskoj policiji. piše