Dame sa stilom

698

modasGodine stvarno više nisu važne.Sijedi top model otkriva tajnu kako biti stara i biti lijepa. Ako bacite makar jedan pogled na Lindu Rodin bit će vam potpuno jasno zašto su baš nju sestre Mary-Kate i Ashley Olsen angažirale kao model za njihovu novu kampanju The Row..

Iako 65-godišnjakinja ova dama nema gotovo niti jednu vidljivu boru na svom licu. Gospođa Rodin modas2poznata je po svojim prevelikim naočalama i upečatljivo roza ružu za usne. Sijedu kosu veže u niski rep. Iako je stalno u crno bijelim odjevnim kombinacijama, njen trademark nijek lasika, već moderno, aktualno.

Nakon impozantno duge karijere u modnoj industriji, u sklopu koje je 60-ih godina prošlog stoljeća radila i kao uspješan fotomodel a nakon toga kao stilist za Harper’s Bazaar, Gisele Bunchen i Madonnu, Linda Rodin lansirala je 2008. svoju kozmetičku liniju.

Iako već ima uspješnu karijeru, rodin priznaje da je zahvalna zbog ove prilike za ponovnim modelingom, a posebno ju veseli suradnja sa setrama Olsen: ‘Znala sam da me cijene, i da su svjesne da ću se na snimanju pojaviti… mlada’.

Kampanja je popraćena samo pozitivnim kritikama, i otvara vrata svim starijim manekenkama. ‘Meni je to sve jako zanimljivo, jer, ako ove dvije mlade djevojke misle da ja dobro predstavljam njihovu odjeću, znači da – ima nešto u toj priči’.

I stavrno ima nešto u toj priči. Sve više modnih brandova, naime, angažira starije modele. Mark&Spencer i TK Maxx u velikoj Britaniji su predvodnici tog trenda. Neki modeli,kao Sarah Wiley primjerice, su zapravo tek nakon 50-te godine prvi put stali pred profesionalne fotografe.

Pored Rodin i Wiley, u tu grupu staijih i uspješnih manekenki spadaju i 85-godišnja Daphne Selfe, 81-godišnja Jenni Rhodes i 82-godišnja Carmen Dell’Orefice. Carmen je inače manekenka od svoje petnaeste godine. Zanimljivo je da Rodinova nikad nije podlegla izazovima botoxa, raznih filera za ravnanje bora ili plastičnim operacijama. Nikad nije farbala kosu, iako je počela rano sijediti, negdje sredinom svojih tridesetih. Upravo suprotno, njen tretman ljepote je prilično jednostavan, i uglavnom se oslanja na svoje vlastite proizvode. Zahvaljujući njenom blistavom tenu, jedno od njenih ulja za njegu je postalo iznimno popularno – Olio Lusso.

‘Napravila sam to ulje u svojoj kupaoni, mućkala sam esencijalna ulja sve dok nisam dobila savršen spoj za svoju kožu. Na snimanjima editoriala davala je male bočice svima koji bi je pitali što koristi za lice, i prije nego što je postala toga svjesna, njeno ulje steklo je već kultni status. Među navučenima su bile i Gwyneth Paltrow i Liv Tyler.

‘Ne, to ulje vam neće ukloniti bore, niko od nas se ne može pomladiti, sve smo stariji, a ovo ulje može učiniti da izgledate najbolje – dok starite’, objašnjava Rodinova. piše