U stotoj godini

917

pjesmeUmrla Maria Von Trapp. Njezin je život inspirirao kultni film ‘Moje pjesme, moji snovi’. New York-Maria Franziska von Trapp iz austrijske obitelji čiji su bijeg od nacista i kasnija glazbena karijera nadahnuli slavni mjuzikl “Moje pjesme, moji snovi”, umrla je u stotoj godini, prenijeli su mediji riječi njezina brata.(25.02.2014.)

Umrla je u utorak, ali vijest je tek poslije potvrdio njezin polubrat Johannes von Trapp, a prenosi New York Daily News. Maria von Trapp umrla je prirodnom smrću u svome domu u Vermontu.

Bila je jedno od sedmero djece austrijskog mornaričkog kapetana Georga von Trappa i njegove žene Agathe Whitehead von Trapp. Otac se poslije Agathine smrti ponovno oženio i imao još troje djece s novom ženom, Mariom Augustom von Trapp koja im je približila glazbu, a napisala je i knjigu na temelju koje će nastati slavni brodvejski mjuzikl i holivudski film. Obitelj von Trapp otišla je iz Austrije 1938. i nastupala diljem Europe i Sjedinjenih Država. Skrasili su se na imanju u Vermontu. piše