Saznajte…..

858

macamamSaznajte hoće li se proširiti vaša obitelj. Mislite da bi vaša mačka uskoro mogla postati mama? Evo znakova!

Ako se vaša mačka ne tako davno tjerala i nije sama zatvorena unutar četiri zida, postoji mogućnost da je gravidna. No kako biste bili sigurni pročitajte koji su znakovi koji upućuju na to da vas uskoro očekuje čopor dlakavih loptica kod kuće.

Nedostatak novog tjeranja će biti prvi znak kojeg možete primjetiti. Ako se vaša mačka tjerala svakih desetak dana, a onda je odjednom zavijanje prestalo, šansa je da je gravidna.
Bradavice su joj natekle i promijenile boju u ružičastu. To može biti prva fizička promjena koju ćete primjetiti.
Apetit joj se povećao. Najednom će biti puno zainteresiranija za hranu. No nije ni čudo, jer ne jede samo za sebe, nego i za nekoliko mladunaca.
Moguće povraćanje. Noseće kraljice mogle bi se nekoliko puta pomučiti s jutarnjom mučninom, kao i buduće majke – pripadnice ljudskog roda. Ovo nije ništa čudno, no ako se bude ponavljalo učestalo, potrebna je veterinarska intervencija.
Povećanje abdomena je vidljivo oko petog tjedna, jer će odjednom početi jako natjecati i rasti sve do trenutka okota.
Može se dogoditi i da vaša mačka odjednom počne tražiti puno vaše pažnje nego inače, a vi joj je svakako i pružite. Kako će se bližiti vrijeme za donošenje mačića na svijet, tako će vaša mačka sve više tražiti miran kutak u kojem bi ih mogla okotiti, pa joj omogućite da se sama smjesti na mjesto koje odabere i koje joj očito najviše odgovara. piše