Nasilnici na slobodi

660

lanacSelom odjekivali krici: Muž i sin ženu vezali lancem u svinjcu i tjerali da jede kao životinja. Susjedi više nisu mogli slušati zapomaganja nesretne žene pa su pozvali policiju, no nasilnici su ubrzo nakon privođenja pušteni na slobodu.

Dok se 66-godišnji otac povlačio od pritvora do suda, bijesni sin, protiv kojega je podnesena kaznena prijava redovnim putem, tukao je majku. Susjedi kod kojih se pokušala skloniti nisu joj mogli pomoći.

Nasilni 66-godišnji suprug tukao je i ponižavao vlastitu ženu, cijelu noć držao ju je zavezanu lancima u svinjcu na svom imanju da bi naredno jutro nesretnicu mlatio i njezin 25-godišnji sin! Psihički i fizički zlostavljana majka i supruga završila je s teškim tjelesnim ozljedama s vidljivim brojnim hematomima po tijelu. Skandalozno nasilje, koje je razotkrio dnevnik 24 sata, dogodilo se još krajem prošlog tjedna u mjestu Cepidlak kraj Sv. Ivana Žabnog na koprivničkom području. Obiteljski nasilnici su privedeni, ali sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu oca je nakon kratkotrajnog pritvora pustio da se brani sa slobode i vrati na isto imanje. Protiv nasilnog sina podnesena je tek kaznena prijava redovnim putem.

Crni petak

Policijska uprava koprivničko-križevačka jučer je potvrdila slučaj nezapamćenog obiteljskog nasilja. Navode kako se supruga zlostavljane žene tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, prijetnje i protupravno oduzimanje slobode, dok se sinu na teret stavlja teško ozljeđivanje i prijetnje. Stariji nasilnik navodno je imućna i utjecajna osoba, ali i osoba koja je već niz godina poznata po tome da prijeti ne samo vlastitoj supruzi, nego i ostalim mještanima.

No, unatoč tome netko se, očito, ohrabrio pa je dojava policiji stigla od susjeda. Prema neslužbenim informacijama jedan od mještana začuo je je krike i jauke koji su dopirali iz jedne gospodarske zgrade. Bio je to svinjac u kojem je nesretnica bila vezana lancima zaključanim lokotom. Kako bi je još više ponizio, muž ju je natjerao da jede kukuruz s poda kao životinja. Susjed ju je izvukao iz lanaca i odveo k sebi doma, no, kad se nesretnica vratila u svoj dom, drama je krenula ispočetka. Bio je crni petak, 3. listopada. Susjedi više nisu mogli slušati plač i zapomaganje. Konačno su pozvali policiju.

S oca na sina

Nasilnog supruga policija je uhitila a nakon pritvora i ispitivanja u državnom odvjetništvu odveden je na Županijski sud u Varaždin. Iako je odvjetništvo za 66-godišnjaka zatražilo jednomjesečni pritvor, sudac istrage usprotivio se prijedlogu i razularenog supruga pustio na slobodu.

Dok se 66-godišnjak povlačio od pritvora do suda, bijesni sin tukao je vlastitu majku u domu. Sklonište je potražila u susjedstvu ali ne zadugo. Sin se dao u potragu i nakon što ju je pronašao išamarao je i istjerao iz kuće jedne susjede. Prema neslužbenim informacijama, nasilje u ovoj obitelji traje već godinama, a po patološkom obrascu prenijelo se kao model ponašanja i na potomke. S tim u vezi indikativno je i porazno da je policiji prije spomenutog nesretnog događaja samo jedanput stigao poziv za intervenciju na istu adresu.  piše