Četiri jako dobra razloga

660

lebSigurno ga jedete uz svaki obrok, a ne biste trebali uopće! Evo zbog čega

Bilo da se radilo o sendvičima, pecivima ili kruhu kojeg jedete uz obrok, sve je više dokaza koliko je ova namirnica zapravo štetna.

1. Gotovo da uopće nema nutrijenata

Za razliku od drugih namirnica, kruh, naročito onaj bijeli, nema gotovo uopće nutrijenata. Ne sadrži vlakna jer se u njemu ne nalaze cijele sjemenke, a sve kalorije dolaze iz jednostavnih ugljikohidrata s kojima tijelo nema što napraviti pa ih pretvara u – mast. Ako želite zdravi kruh, tražite naj s cijelim sjemenkama i od kvalitetnog brašna, nikako bijelog.
2. Sadrži previše soli
Većina vrsta kruha, pogotovo onih koju kupujete u velikim dućanima, rafinirane su i sadrže velike količine soli. Takve povećane količine soli loše su za cijeli organizam, a naročito doprinose povećanom tlaku.
3. Jako deblja
Ako jedete mnogo kruha, zbog silne količine jednostavnih ugljikohidrata, soli, rafiniranih šećera i konzervansa, kile će se početi gomilati same od sebe. Umjerenost je jako bitna kod kruha, najbolje je potpuno ga izbjegavati ili birati samo kvalitetni kruh.
4. Nije dobar obrok
Kako kruhu nedostaje nutrijenata, uz sve silne kalorije koje donosi sa sobom neće vas uopće zasititi što znači da ćete uz njega morati jesti još nešto. Zašto ga onda uopće konzumirati? piše