Zdravstveni problemi

1159

umor1Dovoljno spavate, a svejedno ste umorni? Evo što to može značiti! Ako je dugotrajan, nedostatak energije najvjerojatnije upućuje na neki zdravstveni problem. Otkrijte koji.


Svakoga dana spavate između sedam i osam sati, a nekim se čudom često osjećate umornima? Nedostatak energije može upućivati na razne zdravstvene probleme, piše Time koji preporučuje hitan odlazak liječniku ako svakog dana muku mučite s niskom razinom energije.

Najbolji savjet je dobro promotriti svoje tijelo da biste liječniku točno mogli opisati kako se osjećate. Ako vam je tijelo stalno slabo, velika je vjerojatnost da takvo stanje uzrokuju problemi sa štitnjačom. Ona regulira razinu energije, a oscilacije u njezinu funkcioniranju mogu biti pogubne. Analiza krvi pokazat će je li s njom sve u redu. Ako nije, liječnik će vam prepisati potrebne lijekove. Ako se pak osjećate kao pospano ili vas često ”lovi” vrtoglavica, moguće je da je riječ o stresu ili dugotrajnoj infekciji. Liječnik vas može poslati na analizu spavanja da bi se ustanovilo patite li od apneje, odnosno poremećaja disanja tijekom spavanja. Ona također može uzrokovati učestali osjećaj umora pa je potrebno ukloniti je da bi se organizam dobro odmorio. piše