Zdravi zubi

842

ananas4 namirnice koje će izbijeliti vaše zube. Ako želite održati vaše zube bijelima, pripazite koliko kave, crnog vina i slatkiša konzumirate. No, to je samo dio posla, potrebno je zube redovno prati, koristiti konac za čišćenje te birati namirnice koje će ih prirodno izbijeliti.

Pročitajte kako će ove četiri namirnice održati vaše zube bijelima i zdravima.

1. Brokula

Unatoč nepopularnosti kod mlađih od 15 godina, ova biljka sadrži važne dobrobiti za vaše zube, sudeći prema rezultatima istraživanja zubotehničke škole u Brazilu. Njihov je članak objavljen u Europskom časopisu za stomatologiju, a u njemu se navodi da željezo iz brokule može na vašim zubima napraviti zaštitni sloj koji će ih štititi od kiseline. Ako možete, brokulu jedite sirovu, a ona će vam nježno ispolirati zube.

2. Sir

Studija objavljena u časopisu “General Dentistry” pojašnjava kako konzumacija sireva potiče jaču proizvodnju sline i formira zaštitni sloj na zubnoj caklini te održavaju pH ravnotežu u ustima. Pomoći će čišćenju zubne površine, uništiti neugodan zadah i bakterije te ih ostaviti bijelima.

3. Grožđice

Mislili ste da su slatke i ljepljive grožđice loše za vaše zube? Naprotiv, one mogu učiniti puno dobroga za njihovo zdravlje, a i njihov izgled. Jedno američko istraživanje ukazuje na činjenicu da oleinska kiselina iz grožđica može spriječiti taloženje bakterija koje uzrokuju karijes i paradentozu. Dodatak je taj da će spriječiti i nakupljanje kamenca na zubima.

4. Ananas

Ovo slatko, tropsko voće može učiniti čuda za bjelinu vaših zubi. Prepun vitamina C, sprječava nastanak plaka i bolesti desni. Velika količina vitamina C u ananasu sprječava nastanak plaka i bolesti desni. Vrlo je važno održavati zdravlje desni. Desni drže zube na mjestu i ako su nezdravi, zubi će također biti u lošem stanju. Dokazano je da bromelin (sastojak ananasa) djeluje kao prirodno sredstvo za otklanjanje mrlja sa zuba. piše