Strava u Dubravi

753

medjumRiješen misterij mrtvog starca u Međimurju. Dvojac razbojnika provalio u kuću, vezao i ugušio vlasnika! Sve zbog nekoliko tisuća kuna…

(Radovan Gačal, glasnogovornik PU Međimurske)

Počinitelji su uhićeni te im je, nakon provedenog ispitivanja, određen istražni zatvor. Zbog osnovane sumnje da su prošli tjedan provalili u obiteljsku kuću u Donjoj Dubravi u Međimurju te fizički nasrnuli na vlasnika (74), vezali mu ruke i noge te ga ugušili, a zatim ispremetali stvari po kući i ukrali nekoliko tisuća kuna, međimurski su policajci uhitili dvojicu muškaraca, 26-godišnjaka s područja Međimurske i 34-godišnjaka s područja Varaždinske županije.

Sumnja se da su spomenuta dvojica oko 2 sata u noći sa 17. na 18. siječnja, prema prethodnom dogovoru i s namjerom da ukradu novac, provalili u obiteljsku kuću u Zagrebačkoj ulici u Donjoj Dubravi. Tamo su zatekli vlasnika kuće (74) koji je u tom trenutku spavao na krevetu u spavaćoj sobi. Fizički su nasrnuli na njega i svladali njegov otpor te mu vezali i ruke i noge i zatim ga ugušili. Zatim su ispremetali stvari po kući u potrazi za novcem te se, nakon što su pronašli i ukrali nekoliko tisuća kuna, udaljili iz kuće.

Mrtvo tijelo muškarca (74) pronašla je nekoliko dana nakon tog događaja patronažna sestra koja se brinula o njemu. Međimurska policija je odredila da se nad preminulim muškarcem obavi obdukcija, a nakon što je njome utvrđeno da je smrt muškarca nastupila nasilnim putem, pokrenuta je opsežna kriminalistička istraga kako bi se utvrdili počinitelji. U istrazi je sudjelovalo 25 policijskih službenika, od čega dvojica policijskih službenika iz Ravnateljstva policije. Obavljeno je 75 obavijesnih razgovora s osobama s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te je obavljeno 9 pretraga domova i drugih prostorija, 4 pretrage vozila, 2 poligrafska ispitivanja i raznovrsna vještačenja kako bi se utvrdio identitet počinitelja.

Počinitelji su uhićeni te im je, nakon provedenog ispitivanja, određen istražni zatvor u trajanju od najmanje mjesec dana. piše