Sramota u Karlovcu

981

kaBesramnik iskoristio državu i umro na radnom mjestu, čak sedam godina prije penzije

Neviđena sramota nadvila se nad karlovačku obitelj Begić nakon što je jutros 60-godišnji Miro Begić ničim izazvan besramno preminuo na radnom mjestu.

“A što da vam kažem, moja obitelj ovakvu sramotu ne pamti. Kako sad od sramote pred državne službenike, imao je samo trideset godina radnog staža, mogao je još toliko poreza i doprinosa platiti državi.

 

Da ne kažem da je čak u dva navrata posljednjih mjeseci bio kod liječnika. Besplatno”, ljuta na svog supruga je udovica Marija.

“Miro je bio pošten i radišan kolega, uvijek malo čudan. Ne znam što ga je spopalo da samo tako umre usred radnog vremena”, govori Mirov kolega Luka koji s njim već godinama radi u tvornici kožnih prerađevina u Karlovcu.

Sve je, saznajemo od obitelji, počelo prije nekoliko tjedana kad se Miro počeo čudno ponašati. Obitelji se stalno žalio da nije dobro, a čak je nekoliko dana ostao kod kuće.

“”Ma ajde Miro ne budali”, govorila sam mu. “Nećemo gnjavit doktore na hitnoj samo zato što ti je krv žute boje””, govorila mu je supruga danima.

“Govorili smo mu “Milane, vrag te nosi, sram te bilo, diži se iz tog kreveta, imaš još odradit sedam godina pa onda umiri koliko želiš””, ubacuje se u priču 96-godišnja punica Darinka čiji je dvije godine stariji suprug još uvijek vozač školskog autobusa.

“To je pravi Hrvat, skoro sto godina, a još radi. Da ne ispadne da smo neradnička i protuhrvatska obitelj, bog blagu vladoslovio”, dodaje punica koja nikad nije voljela Mira.

“Nikad mi, pravo da vam kažem, nije bio drag. Al da će svojoj državi i ministrima pljunuti u lice i umrijeti pet godina prije penzije, e toga se ni četnik ne bi sjetio”, završava punica Darinka. piše