Španjolska je osudila direktoricu azila na zatvor zbog zvjerskog ubijanja više od 2.000 zdravih pasa i mačaka

1003

azil spanjolskaKako bi zaradila, životinje su umirale polako i u mukama. Španjolski sud osudio je direktoricu tamošnjeg skloništa za životinje na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog ubojstva stotine zdravih pasa i mačaka, i to na način koji im je, kako je ustvrdio sud, izazvao “produženu agoniju”.

Sud u Malagi, gradu na jugu Španjolske, 72-godišnju Carmen Marín Aguilar kaznio je i sa 19.800 eura, nakon što je proglašena krivom za okrutnost prema životinjama i falsificiranje dokumenata.

Felipe Barco Gamez (55), jedan od čuvara u skloništu Parque u Torremolinosu u području Costa del Sol, osuđen je na godinu zatvora i mora platiti kaznu od 3.600 eura zbog svoje uloge u ubojstvima. Sud je ustvrdio da je Aguilar zdravim životinjama raznih vrsta, uglavnom psima i mačkama, injektirala droge za eutanaziju, bez upotrebe sedativa, dok ih je Gomez pridržavao, piše The Guardian.

Koristili manje doze od preporučenih, kako bi uštedili

Aguilar je pritom koristila manje doze droge za eutanaziju nego što je preporučeno, kako bi uštedila novac, te ih je injektirala ravno u mišićno tkivo, umjesto intravenozno, kao što je također preporučeno, otkriveno je na sudu. To je uzrokovalo “sporu smrt s bolnom i produljenom agonijom”.

Tužitelji su Aguilar i Gomeza optužili za ubojstvo 2.183 životinje između siječnja 2009. i listopada 2010. godine, kada je zvjersko ubijanje životinja otkriveno tijekom inspekcije objekata. Vjeruje se kako su ubijali životinje kako bi smanjili troškove i napravili mjesta za aktivnosti u centru koje će donositi zaradu.

Puštali glasno muziku da se ne čuje zavijanje

Naime, azil je usput pružao i naplaćivalo usluge šišanja životinja te je funkcionirao i kao privatna klinika, iako ravnateljica nije imala veterinarsku diplomu. Tužiteljstvo tvrdi da su optuženi isključivali sigurnosne kamere svaki put kad bi ubijali životinje te bi puštali glasnu muziku preko megafona, kako bi prikrili zavijanje od boli.

Aguilar i Gomez poriču ubojstva, a Aguilar je tijekom suđenja ustvrdila kako “voli životinje” i kako im nije mogla injektirati ništa “jer ima fobiju od igala”. “Ne usuđujem se ni rezati im nokte”, rekla je. piše