Mikica kao ranjena lavica

865

Igrat ću dok mi ne ponestane zavoja Mirjana Lučić Baroni (34) pobijedila je mladu Jennifer Brady (21) u dva seta 6-4, 6-2 za četvrtfinale Australije i najbolji rezultat na Grand Slamu od 1999. godine kad je bila u polufinalu Wimbledona.

Osvojila je Australian Open u paru s Martinom Hingis s nepunih 16 godina, slavila je i kao juniorka, ali u seniorskoj konkurenciji Mirjana Lučić Baroni nikad nije uspjela napraviti rezultat. Samo jedanput prošla je prvo kolo i to prije 19 godina.

Evo je sad, na pragu ulaska među četiri najbolje na Australian Openu.  I ne samo to, na pragu 35. godine Mikica igra tenis života i 14 godina mlađa Amerikanka Jennifer Brady nije joj mogla ništa. Mirjana Lučić Baroni pomela ju je 6-4, 6-2 za svoj najbolji rezultat na Grand Slamu još od davne 1999. godine kad ju je u polufinalu Wimbledona kao 16-godišnjakinju izbacila legendarna Njemica Steffi Graf. 

– Čvrsta sam, a i tvrdoglava. Kad želim nešto radit ću sve da do toga dođem – rekla je Mirjana Lučić Baroni nakon što je priredila senzaciju na australskom tlu.

mira lucic1

‘Ozljeda? Ma, stavit ću još koji zavoj’

Ne želi puno pričati o obiteljskoj drami i nasilnom ocu Marinku od kojeg je usred noći s majkom morala bježati iz Hrvatske. No na sam spomen teškog perioda u životu vidi se da joj nije lako pričati. Uzdignute glave prisjetila se tog nesretnog razdoblja.

– Imala sam težak period u životu, ali sad je sve u redu. Blagoslovljena sam s prekrasnom obitelji koju imam – kaže Mirjana koju bi, ako prođe četvrtfinale, u borbi za finale mogla čekati Amerikanka Serena Williams.

Lučić Baroni igrala je ozlijeđena u osmini finala, ali ni to nije pomoglo njezinoj protivnici kojoj nije dala ni najmanju šansu. Sve je bilo gotovo za čas, 35 izravnih poena za laganih 2-0 u setovima i prolazak u TOP 50 tenisačica svijeta. 

– Znala sam da sam talentirana za tenis, ali morala sam jako puno raditi i jako se puno žrtvovati. I stvarno uživam u tenisu. Nadam se da neće netko uštipnuti i reći mi da se probudim jer ovo je nevjerojatno – dodala je Mikica.

Pogledajte video: Emotivna Mikica umalo zaplakala

Prvo parovi pa onda singl

Mirjana će u noći s ponedjeljak na utorak pokušati izboriti polufinale parova u kojem igra zajedno s njemačkom Fed Cup reprezentativkom Andreom Petković. 

– Moram još igrati parove sutra, ali ne odustajem. Možda stavim još koji zavoj za sljedeći meč, ali idemo dalje. Ma, ako vam netko kaže da nešto ne možete učiniti, napravite to sa srcem i pokažite da možete – dodala je Mikica i dobila ovacije.

Već sljedeći dan nakon parova čeka je četvrtfinale u singlu i pobjednica u meču između 5. i 22. nositeljice, Karoline Pliškove i Darije Gavrilove. Tko god da prođe, protiv ovakve Hrvatice neće imati lak posao. Mirjana je trenutno 45. igračica svijeta, a najbolji renking imala je 1998. godine kad je bila 32. na svijetu. piše