Pjacin prvijenac: Ušao i probio portugalski bunker na Dragau

710

pjaca golSvoj prvi gol za Juve Marko Pjaca zabio je Portu na vrućem gostovanju na Dragau. Gosti su dugo lomili bunker domaćih, a onda je naš ofenzivac lijepim golom pokrenuo talijanski stroj.

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Juventus je na gostovanju pobijedio Porto 2-0, a svoj prvi gol za Juve, kao i prvi gol na utakmici uopće zabio je naš Marko Pjaca u 72. minuti utakmice.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama ušao je u igru svega pet minuta ranije, a bio je to njegov prvi pogodak u dresu torinske ‘stare dame’. Među strijelce se upisao i Dani Alves dvije minute nakon Pjace. Juveu je trebala samo 141 sekunda da posve slomi Portugalce.

Od prvog poluvremena još nas bole oči

Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve kojem je put do pobjede otvorilo isključenje domaćeg braniča Alexa Tellesa u 27. minuti poslije dva zarađena žuta kartona u samo 73 sekunde!

U prvih 25 minuta nije bilo većih uzbuđenja. Juventus je imao veći posjed lopte, međutim nije bilo prilika niti na jednoj strani. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 27. minuti kada je Porto ostao s igračem manje.

Brazilac Alex Telles je u svega dvije minute zaradio dva žuta kartona i tako ostavio na cjedilu svoje suigrače. Brazilac je prvu opomenu zaradio nakon što je na centru nepotrebno nagazio Cuadrada, a drugi žuti i isključujući karton dobio je samo 73 sekunde kasnije zbog neopreznog starta nad Lichtsteinerom.

Ostatak utakmice gledali smo igru na jedan gol i tek poneki napad domaćeg sastava. Bilo je samo pitanje trenutka kada će talijanski sastav slomiti obranu domaćina. Ma, bilo je to bolno za oči.

U prvom poluvremenu Juventusu to nije uspjelo, premda su Gonzalo Higuain i Paulo Dybala opasno prijetili. Higuainov udarac je sjajno zaustavio Iker Casillas, dok je Dybala u sudačkoj nadoknadi uzdrmao stativu.

Koliko je Juventus dominirao pokazuje i podatak o 70 posto posjeda lopte, ali uz samo dva udarca u okvir gola.

Allegri savršeno pogodio uvođenjem Pjace i Alvesa

Pritisak torinske momčadi nastavio se i u nastavku. Opasno su prijetili Dybala, Khedira i Higuain, ali nije bilo promjene rezultata.

Sve do 72. minute kada je Pjaca zabio svoj prvijenac u dresu torinskog kluba. Pjaca je svladao Casillasa udarcem iz kosa sa 12 metara. Dvije minute kasnije među strijelce se upisao i Dani Alves i to samo minutu nakon što je ušao u igru. Sandro mu je dodao loptu, a Alves je smirio prsima i zabio za 2-0. 

Porto je do ovog ogleda izgubio samo jednu od 14 domaćih utakmica u nokaut fazi Lige prvaka. Prije Juventusa na Dragau je slavio tek Manchester United u travnju 2009. rezultatom 1-0. Bio je to i prvi poraz Porta u posljednjih 20 utakmica u svim natjecanjima.

Zadnji klub koji je slavio u Portu bio je Sporting u travnju 2016. Nakon toga Porto je spojio 14 pobjeda i pet neodlučenih ishoda. No, protiv iskusnih Talijana nisu mogli pronaći lijek.

Juventus je pak upisao i četvrtu gostujuću pobjedu ove sezone u LP. Podsjetimo, jedan od stadiona na kojem su Torinezi slavili bio je Maksimir na kojem su pobijedili Dinamo 4-0. piše