Godine uzele danak

741

rodia 72Ispovijest Indijke koja je rodila u 72. godini. Potpuno sam iscrpljena, teže je nego što sam mislila. Počeo je puzati, moje tijelo to ne može podnijeti.

Indijka koja je svoje prvo dijete rodila u 72. godini priznala je kako se njezino zdravlje pogoršalo nakon poroda i kako joj je teže nego što je mislila.

Daljinder Kaur (73) rodila je dijete 19. travnja 2016. kada je kazala kako njezin život napokon ima smisla, no otada ima problema s tlakom i zglobovima.

Njezin sin Armaan sada puže, što nikako ne odgovara staroj majci.

– Imam problema s tlakom i vrlo se brzo umaram. Bila sam kod nekoliko doktora i dali su mi lijekove i plan prehrane. Sada se moram brinuti za Armaana, ali i za vlastito zdravlje. Počeo je puzati i sada stalno klečim, uz to što ga moram nositi. Moje tijelo to više ne može podnijeti. Puno je teže nego što sam mislila – kazala je Daljinder Kaur koja je rodila prvo dijete nakon 46 godina braka.

Njezin suprug Mohinder Singh Gill (80) složio se s IVF postupkom nakon što mu supruga nikako prirodnim putem nije uspijevala zatrudnjeti.

Supružnicima je odlučio pomoći dr. Anurag Bishnoi (43) koji vodi Nacionalni centar za plodnost u Indiji

Armaan Singh, koji će idućeg mjeseca napuniti jednu godini, kada je rođen imao je samo 1,6 kg, a sada nema ni sedam kilograma.

– Još uvijek je pothranjen. Vrlo je malen i ne može nositi pelene koje pristaju njegovim vršnjacima. Vjerojatno je tako jer ga nisam hranila kako spada. Prestala sam ga dojiti nakon tri mjeseca jer mi mlijeko nije bilo dobro. Pitali smo liječnike kako mu možemo povećati težinu no rekli su da ga pustimo da se sam udeblja – kazala je Daljinder kojoj sada majčinstvo teško pada.

– Iscrpljena sam, a jedino kada se stignem odmoriti jest kad on zaspe. Moj suprug i ja često smo bolesni zbog naših godina no borimo se jer imamo sina za kojeg moramo brinuti. Većinu stvari sama radim, a suprug mi pomaže koliko može – govori Daljinder, no napominje kako ni za čime ne žali.

– Gdje god da jesam, on će dopuzati do mene. Volim ga. Tako je druželjubiv i smije se svakome što mi olakšava stvari. Po cijele dane sam s njim. Odlučili smo da ćemo se brinuti o njemu bez ičije pomoći – zaključila je Daljinder. piše