Potresi pod tornjem

692

nik slavicaDrama u Ciboni! Novi naprasni odlazak darovitog klinca. Napustio klub jer mu duguju čak tri mjeseca plaće, Cibona ostaje bez 250.000 eura.

Prva vijest ponedjeljka bila je da se Nik Slavica, darovito Cibonino 20-godišnje krilo, nije ukrcao u zrakoplov kojim su Vukovi krenuli put Chalona, gdje ih sutra čeka uzvratna utakmica četvrtfinala FIBA Eurokupa.

Slavica je, kasnije će se doznati, prije tjedan dana poslao u klub dopis u kojemu upozorava da mu se kasni s plaćom, a klub mu je bio dužan i do tri mjeseca. Morao je izvijestiti klub da mu kasni s isplatama i pričekao je tjedan dana. Budući da odgovora nije bilo, Slavica je u nedjelju mirno odigrao utakmicu protiv Zaboka te poslao klubu zahtjev za raskid ugovora na Ciboninu štetu. Prevedeno, odlazak Nika Slavica bit će najteži udarac Vukovima jer će to biti prvi daroviti klinac za kojeg u klub, zbog neplaćanja, po svemu sudeći, neće stići niti lipa odštete!

nik slavica1

– Nik Slavica je zatražio zahtjev za raskid ugovora jer nije plaćen. U Cibonu smo 13. ožujka poslali upozorenje da imamo pravo na jednostrani raskid ugovora ako igrač ne bude bio plaćen u sljedećim danima, a budući da se klub na to upozorenje oglušio, bili smo primorani tražiti raskid ugovora – izjavio je Jason Ranne, američki zastupnik Nika Slavice iz agencije Wasserman.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone, to je potvrdio.

– Slavica je zatražio raskid ugovora. Neka se obrati HKS-u i tamo traži svoj raskid, s klubom to više nema veze. Nezadovoljan je statusom, iskoristio je situaciju, sve je tu jasno. piše