Susjedi u šoku: Muškarac (61) mjesecima zlostavljao curicu?

669

pedofil 61Pretpostavlja se da je zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci u naselju nedaleko od Osijeka. Susjedi 61-godišnjeg muškarca koji je živio s roditeljima šokirani su.

Muškarac (61) uhićen je u Osijeku pod sumnjom da je mjesecima seksualno zlostavljao 10-godišnju djevojčicu. Početkom tjedna policija ga je uhitila u naselju nedaleko od Osijeka te privela.

Kako prenosi Glas Slavonije, ispitan je te mu je određen jednomjesečni pritvor u istražnom zatvoru.

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac potvrdio je da je sudac istrage odredio pritvor 61-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je 14. ožujka ispitan zbog sumnje u kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Mnogi su vidjeli uhićenje, no nisu znali o čemu se radi. Oni koji su ga poznavali kazali su kako se činio sasvim normalnim te da nikada ne bi posumnjali da zlostavlja neko dijete.

– Znao je u naselju prodavati sitnice. Često je tu stajao i prodavao primjerice teglicu meda, kupus ili čokanjčiće rakije. Znao je doći k nama razmijeniti novac. Uvijek je bio ljubazan i činio se u redu. Kada ga je u ponedjeljak odvela policija sve njegove stvari ostale su tamo gdje je stajao, jer nitko nije znao kada će se vratiti. Tek drugi dan čuli smo da ga je policija odvela jer je zlostavljao neku djevojčicu – ispričala je žena koja je 61-godišnjaka viđala svakodnevno.

– Živio je s roditeljima. Mislim da boravi negdje dalje, ali bio je ovdje. Njegovi roditelji su izuzetno kulturni i ljubazni ljudi, a o njemu ne mogu reći išta loše jer je uvijek susjedski pozdravio kada bismo se susreli. I dalje ne vjerujem da je pedofil i neću vjerovati u to dok ga ne osude – kazala je susjeda 61-godišnjaka.

Djevojčicu je vjerojatno upoznao u dijelu grada gdje je živio. Za nju su stanovnici naselja rekli kako su je često viđali da sama hoda po naselju.

Pretpostavlja se da je zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci počevši od Božića prošle godine pa sve do nekoliko dana prije uhićenja. piše