Dejan Gavran na optuženičkoj klupi

710

dejan gavranSudi mu se za zvjersko ubojstvo umirovljenice. Dejanu Gavranu (44) u srijedu je na Županijskom sudu u Osijeku započelo suđenje zbog silovanja i ubojstva osječke umirovljenice Zorke Jović (75).

Okrutno ubojstvo zbilo se poslijepodne 17. svibnja prošle godine u Blok-centru II u širem središtu Osijeka.

Protiv Gavrana istraga je u prvi tren pokrenuta zbog ubojstva, no nakon što su stigli nalazi vještaka, utvrđeno je da je nesretna žrtva i silovana. S obzirom na to da se u ovom predmetu radi i o silovanju, javnost je izuzeta sa suđenja.

Kako smo doznali, ubojica se brani da nije kriv, odnosno negira sve navode iz optužnice. Županijsko državno odvjetništvo optužnicom Gavrana tereti da je tog kobnog dana na neutvrđen način ušao u stan žrtve te joj u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona zadao više udaraca u glavu i, suprotno njezinoj volji, silovao ju. Tereti ga se da ju je potom, s namjerom da ju ubije i tako se domogne novca i vrijednih stvari, nastavio udarati po glavi i rukama, gušiti ju, zbog čega je nesretna 75-godišnja Osječanka zadobila teške ozljede od kojih je preminula.

Optužnica Dejana Gavrana tereti i da je s prstiju 75-godišnjakinje skinuo dva zlatna prstena, a iz njezina stana uzeo mobilni uređaj, karticu banke na ime oštećenice s pripadajućim PIN-om i u više navrata s bankomata podigao ukupno 8000 kuna. Prstenje koje je ukrao prodao je za 642 kune.

Prije no što je ubio 75-godišnju Osječanku, Gavran je u Osijeku bio oko dva mjeseca i živio u njezinu ulazu kao podstanar. Zorkini susjedi imali su za ženu samo riječi hvale. Suđenje se nastavlja danas, a očekuje se da će sudski vještaci iznijeti svoje nalaze i mišljenja u vezi s ovim slučajem.

Prikupio 17 kaznenih djela

Kada je Dejan Gavran uhićen, navedeno je da je do ubojstva Osječanke počinio 17 kaznenih djela. Policiji je od prije bio poznat zbog prijevara i razbojstava. U rujnu prošle godine odveden je iz istražnog zatvora u Osijeku na Županijski sud u Rijeku gdje je svjedočio u predmetu u kojem se Dini Kulišeku (23) sudilo za teško ubojstvo Ivana Jagodića (22) i pokušaja ubojstva Meriem Demo (22) u Crikvenici 2014. godine. Gavran je nekoliko dana, prije zločina u Osijeku, proveo s Kulišekom u zatvoru u Rijeci, nakon što je mladi ubojica priveden. Tada mu je Dino navodno ispričao zašto je ubio 22-godišnjaka i pokušao ubiti 22-godišnjakinju. Prema navodima medija, tada je Gavran izjavio da je bio u šoku i zgrožen Kulišekovom hladnokrvnošću. Prema dostupnim informacijama, riječki ga je sud 2014. godine zbog prijevara osudio na 20 mjeseci zatvora, gdje se i zatekao nasamo s Kulišekom. piše