Pritisnite ovu točku na nozi i iznenadit ćete se rezultatom…

0
36
tockak1

tockak1Pojedine točke na tijelu bit će vam od velike pomoći ako se patite s ovim problemom koji vam onemogućava svakodnevno funkcioniranje. Stisnite jednu ili sve tri jednom u danu i riješite se problema.

Kinezi već stoljećima koriste akupunkturu u svakodnevnom liječenju različitih tegoba. Vrlo dobro znaju da se pritiskom na određene točke na tijelu mogu riješiti mnogih zdravstvenih problema, uključujući i nesanicu. Nemogućnost usnivanja je velik problem svima koji od njega pate jer radi toga ne mogu funkcionirati ni u jednom segmentu svog života. Pate im međuljudski odnosi, ali i poslovni i vlastiti. Mozak ako nije odmoran nije u stanju izvršavati mnogobrojne funkcije, uključujući i one najjednostavnije. 

Želite li spavati bolje, stisnite ovu točku na nozi – smještena je na mesnatom dijelu stopala između velikog i drugog prsta, ali ispod. Ta točka zove se LV3 i potrebno ju je držati 4-5 sekundi. Ta točka ujedno se smatra mjestom koje rješava i mnoge druge probleme, poput probavnih poteškoća, PMS-a, glavobolje, vrtoglavice i problema s očima, piše Modern Reflexology

Osim točke LV3, postoji i P6 i K1 koje također pomažu u liječenju nesanice. Točka P6 udaljena je tri prsta od ručnog zgloba između tetiva. Preporučuje se držati tu točku prstom pet minuta na dan i pustiti. 

tockak11

Točka K1 smještena je na tabanu, ispod mesnatog dijela ispod prstiju, otprilike negdje između drugog i trećeg prsta. Nju se preporučuje držati 30 sekundi, pustiti na 5 sekundi te ponovo držati 30 sekundi. Proces treba ponavljati pet minuta, piše Acupuncture.com. piše

tockak12

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime