Real pobijedio Bayern 4:2 i plasirao se u polufinale

612

Nogometaši Reala pobijedili su nakon produžetaka  Bayern s 4:2 na u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka i plasirali se u polufinale. To je bila odlična utakmica puna ritma, dobrih poteza, prilika i golova, ali će se pamtiti po pogreškama suca Viktora Kassaia koji je, zajedno sa svojim pomoćnicima, oštetio Bayern.

Bavarci su u utakmicu krenuli s povratnicima Hummelsom i Lewandowskim. Gosti su bolje otvorili susret i pritisnuli u prvih 20 minuta. Nasrnuli su Bavarci, a najbolju priliku imali su u devetoj minuti. Ribery je odlično prošao i dodao za Thiaga, njegov udarac blokirao je Marcelo, a nakon toga priliku je imao i Robben, ali je bio neprecizan.

Nakon toga probudili su se i domačini te stvorili nekoliko dobrih šansi. Prvo je Neuer odlično obranio Carvajalu, zatim je Boateng skinuo s gol-crte udarac Ramosa, a na kraju prvog poluvremena Neuer je obranio i pokušaj Ronalda nakon što mu je sjajno loptu dao Luka Modrić.

Nastavak susreta bolje je otvorio Real, ali Isco je bio neprecizan. A onda je uslijedio šok za domaće navijače. Casemiro je srušio Robbena u šesnaestercu, sudac pokazao na bijelu točku, a Robert Lewandowski bio neumoljiv. Bio mu je to šesti gol protiv Reala, niti jedan igrač u povijesti nije u LP-u zabio toliko golova protiv kraljevskog kluba.

Nakon gola Bayern je napravio ofenzivu na gol Reala, pucalo se iz svih oružja, ali branitelj naslova dobro se branio. I kada je Ancelottijeva momčad bila u potpunoj dominaciji, Ronaldo je izjednačio. Casemiro je ubacio, a Portugalac glavom zatresao mrežu.

Slavlje na Santiago Bernabeuu nije dugo trajalo. Müller, koji je tek ušao u igru, je prsima spustio prema Lewandowskom, a Ramos je nespretno reagirao i zabio autogol.

U 84. minuti dogodio se jedan od dva ključna detalja susreta u kojima je sudac bio u prvom planu. Vidalu je dao drugi žuti karton nakon prekršaja nad Asensiom, iako je Čileanac prije došao do lopte, pa je bavarski klub i u uzvratu ostao s igračem manje. Izdržao je do produžetaka, ali u njima više nije imao snage. Iako je u njih ušao s dobrom tradicijom jer je od sedam puta u produžecima LP-a šest puta izašao kao pobjednik, večeras za to nije bilo snage. Posebno nakon što je u 105. minuti Ronaldo iz zaleđa zabio za 2:2. Nakon toga gosti su se raspali i bilo je pitanje samo kako će susret završiti.

U 109. je Ronaldo kompletirao svoj hat-trick i postao prvi u povijesti koji je u ovom natjecanju zabio 100 pogodaka, a priču je zaključio Asensio.

Luka Modrić igrao je svih 120 minuta, bio je odličan dok je Mateo Kovačić u igru je ušao u 114. minuti kada je sve već bilo odlučeno. Real je ostao u igri da postane prva momčad koja je obranila naslov u Ligi prvaka.

Piše: Tomislav Klekar za dugzivot.com