Leicester je nadigrao Atletico, koji je dalje prošao – bunkerom

629

leicester atleticoNogometaši Atletica uspjeli su preživjeti opsadu u drugom poluvremenu i na kraju izvući remi na King Power stadionu. Momčad Diega Simeonea je prošla dalje ukupnim rezultatom 2-1 i prvi je polufinalist Lige prvaka.

Malo tko je Leicesteru davao ikakve šanse uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletico Madrida na svojem King Power stadionu, ali momčad Craiga Shakespearea pokazala je da može igrati s bilo kime kada je nadahnuta. Leicester je večeras remizirao s Atleticom 1-1 i završio svoju europsku avanturu. Točnije, Atletico je izvukao remi i po treći put u četiri godine izborio minimalno polufinale Lige prvaka.

 

 

Prvo poluvrijeme bilo je odmjeravanje snaga i uloge su bile podijeljene. Može se reći da je prvi dio prvog poluvremena pripao Atleticu, a drugi Leicesteru kada je u pitanju igra na travnjaku. Pa ipak, Atletico je prvi došao do prednosti. Igrala se 26. minuta i taman kad je Leicester napadao, Atletico je poveo. Filipe Luis je sjajno pronašao Nigueza na drugoj stativi, koji precizno pogađa drugi kut. Bio je to stoti gol španjolske momčadi u elitnom natjecanju.

Na poluvrijeme se otišlo s tim rezultatom i onda je krenuo Leicesterov privatni show.

U drugom poluvremenu igrao je samo engleski prvak. Atletico se u potpunosti posvetio obrani, ali i s takvom igrom izgledao je vrlo, vrlo loše. Leicester je presing naplatio u 61. minuti kada je nakon odbijanca stigao do prednosti preko Jamieja Vardyja. Vardy je prvi Englez koji je zabio u četvrtfinalu Lige prvaka još tamo od 2012. godine i Franka Lamparda.

‘Lisice’ nisu posustale i nastavile su napadati. Momčad Diega Simeona je nakon 40 minuta drugog poluvremena imala ravno nula udaraca prema golu Kaspera Schmeichela. No, uspjela je preživjeti svojim gustim bunkerom i plasirala se u polufinale Lige prvaka 3. put u zadnje četiri sezone. piše