Sudar traktora i busa

819

sudar bus traktorVozač traktora bio pijan i bez vozačke. Dana 24. travnja oko 18 sati i 50 minuta u Hlapičini kod kbr. 20, na raskrižju županijske ceste i nerazvrstane ceste (makadam) dogodila se prometna nesreća između traktora i autobusa.

– Vozač neregistriranog i neosiguranog traktora („Deutz“), rođen 1957. godine, upravljajući bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,76 promila, krećući se makadamom ušao je u raskrižje i pritom oduzeo prednost prolaska zbog čega je prednjim dijelom traktora udario u stražnji dio autobusa, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji vozač.

U trenutku nesreće u autobusu, vlasništvo privatnog prijevoznika sa šireg područja grada Čakovca, nalazilo troje putnika, koji nisu ozlijeđeni.

– Vozač traktora je uhićen i priveden u Postaju prometne policije Čakovec, te će se protiv njega zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.  piše