Wunderkind u nemilosti vlastitog ugovora: je li Renato Sanches odigrao posljednju utakmicu za Bayern?

667

Ako Renato Sanchez odigra još jednu utakmicu, Bavarci će Benfici morati isplatiti dodatnih 5 milijuna eura. Renato Sanches impresionirao je svijet na prošlom Europskom prvenstvu u Francuskoj kojeg je osvojio njegov Portugal.

Iako je imao svega 18 godina Sanches je djelovao toliko dominantno da se počelo provlačiti pitanje njegovog godišta. Ta, ne može tako mladi igrač biti fizički toliko dominantan, govorili su kritičari, među kojima je bio i legendarni Guy Roux.

No te zle tvrdnje ubrzo su odbačene nakon što su objavljeni dokazi o datumu njegovog rođenja. Sanches je kritičarima odgovorio na najbolji način – osvojivši naslov prvaka Europe i transferom u Bayern koji je iznosio 35 milijuna eura.

Međutim, u transfernom ugovoru stajalo je još nekoliko klauzula (između ostalih da će Bayern Portugalcima isplatiti 20 milijuna eura ukoliko Sanches bude proglašen među trojicom najboljih igrača svijeta dok traje njegov ugovor s Bayernom), a za ovaj tekst je bitna ona koja govori kako će Bayern isplatiti Benfici dodatnih pet milijuna eura ako portugalski „wunderkind“ odigra 25 utakmica za Bavarce.

Benfica je na pragu dodatne financijske injekcije, budući da je Sanches do sada upisao 24 nastupa, 16 u Bundesligi, šest u Ligi prvaka i dva u njemačkom kupu. Od statusa  zlatnog dečka i velike nade svjetskog nogometa Sanches je postao igrač koji dobiva mrvice. Naime, ove sezone je u tih 24 nastupa upisao svega 813 minuta, odnosno prosječno 33 po susretu. U prvih šest kola četiri puta je startao u udarnih 11, i od tada još samo jednom u Bundesligi, dva puta u Ligi prvaka i jednom u kupu. Također u cijeloj sezoni nije zabio niti jedan gol, niti je upisao asistenciju.

Budući da je do kraja njemačke Bundeslige ostalo još tri kola, a Bayern je za vikend i matematički osigurao naslov, očekivano je da će Carlo Ancelotti priliku dati igračima koji se nisu previše naigrali ove sezone. Posljednja tri kola idealna su za Reanata Sanchesa da napokon dobije pravu priliku i pokaže svoje umijeće.

Bit će zanimljivo vidjeti na što će se odlučiti racionalni Nijemci: pružiti priliku mladom igraču kako bi napokon skupio adekvatne minute i pokaže svu raskoš svojega talenta, ili ga do kraja sezone držati na klupi i ušparati 5 milijuna eura i onda ga na ljeto prodati o čemu se mnogo špekuliralo ove sezone.

No, budući da je nedavno Ancelotti rekao kako će Sanches sigurno igrati u Bayernu sljedeće sezone, za očekivati je da će Benfica ipak zaraditi svojih dodatnih 5 milijuna eura.  piše