Kako će Juve potrošiti 110 milijuna eura od Lige prvaka?

639

transfer juveVeć se zna prvo pojačanje, a ide u šoping i u Barcelonu. Juventus je ponovno u finalu Lige prvaka, ali za razliku od posljednjeg finala prije dvije godine, sada ga u borbi za naslov ne čeka Barcelona, već Real Madrid.

Klub iz Torina najveći je luzer u finalima najvažnijeg europskog klupskog natjecanja. Igrao je u osam finala, a u samo dva je slavio, posljednji put još 1996. godine. 

Plasmanom u finale Juventus je zaradio oko 110 milijuna eura, a trijumfom protiv Reala 3. lipnja u Cardiffu zaradit će još nekoliko milijuna više. U Torinu će veći dio tog novca potrošiti na nove igrače. 

Već se zna tko je prvi nogometaš kojeg će Juventus dovesti. Mattia De Sciglio stiže iz Milana. Riječ je o braniču koji je na San Siru još od 2002. godine, a koji je od Milana zatražio transfer u Juventus. Teško je vjerovati da će ga Milan pokušati zadržati do kraja ugovora koji mu istječe sljedeće godine jer bi tako ostao bez odštete koju može dobiti od Juventusa ovog ljeta, pa će ga prodati za desetak milijuna eura.

Njegov dolazak bit će samo uvertira za puno veća imena. Talijanski mediji otkrili su kako će njihov prvak ovog ljeta u šoping u Barcelonu i Munchen.

Veznjak iz Barce, ofenzivac iz Bayerna

Iz Barcelone zanimljiv im je Andre Gomes. Juventus ga je htio dovesti i prošlog ljeta nakon Europskog prvenstva, ali je Portugalac izabrao Barcelonu i pogriješio. Na Camp Nouu smatraju ga jednim od najvećih promašaja u povijesti, ali njegova loša sezona nije previše zabrinula Talijane koji od njega ne odustaju. 

Druga velika želja je Douglas Costa iz Bayerna. U njemu trener Massimiliano Allegri vidi dugoročnu zamjenu za Marija Mandžukića kojeg talijanski trener koristi na krilnoj poziciji.

Spominju se i Alexis Sanchez (Arsenal), James Rodriguez (Real Madrid), Dries Mertens (Napoli)… piše