Lice će vam stariti brže ako ne radite ove stvari prije spavanja

728

starenje licaNema puno tajni u tome kako zadržati mladolik izgled. Ako pazite na svoju kožu, održavate je čistom i povremeno je nahranite dobrom kremom, rezultat neće izostati.

Kada vas uhvati lijenost i baš bi brzo uskočili u krevet, a prethodno se niste posvetili svojoj koži, sjetite se da imate jedno lice i kada se ono nabora, povratka nema.

Neke stvari trebate napraviti prije spavanja kako bi duže izgledali svježe i mladoliko. Nekoliko utrošenih minuta svaku večer baš svatko može izdvojiti za sebe. Pripazite na ove stvari:

Zaustavite pojavu akni One se ne pojavljuju samo u pubertetu već i kasnije u životu ako ne čistite svoje lice kako treba. Uzrok tome su začepljene pore. Imate li problema s aknama, prije spavanja lice očistite specijalnom nemasnom kozmetikom i na kraju isperite micelarnom vodom.

Usporite starenje kože Svake noći koža se regenerira, a na vama je da joj pomognete u tome. Ako nije čista, regenerirat će se sporije, a to će rezultirati bržem nastanku bora. 

starenje lica1

Hranite svoje lice Pošto se stanice kože brže regeneriraju po noći, važno je prije odlaska na spavanje nahraniti kožu hidratantnom, hranjivom kremom koja, po mogućnosti, sadrži i antioksidante u sebi. Koristite kvalitetnu kozmetiku.

Zaustavite alergije na koži Koža može biti sklona alergijama čak i kada vam se ne čini tako, niti ste primijetili neke simptome. Spavanje sa šminkom na licu može uzrokovati ekceme i druge probleme na koži. Zato, uvijek uklonite šminku s lica prije odlaska u krevet.

Spriječite pigmentaciju kože Tamne mrlje na licu, koje je teško sakriti šminkom, mogu se pojaviti zbog pretjeranog izlaganja suncu ili radi starenja. Takvi poremećaji pigmentacije pojavljuju se i kada se odlazi na spavanje nedovoljno čistog lica – kao posljedice alergijskih reakcija.

starenje lica2

Hidratizirajte svoje usne Koža na usnama je tanka i posebno osjetljiva pa je važno hidratizirati ih prije spavanja. Namažite ih svaku večer balzamom kako ne bi bile suhe i pucale.

Recite “stop” vrećicama ispod očiju Imate li naviku često spavati sa šminkom na licu, riskirate pojavu tamnih kolutova i vrećica ispod očiju. 

Pazite da vam trepavice ne ispadaju previše Baš nikada ne ostavljajte maskaru na trepavicama kada idete spavati! Ta navika uzrokuje pojačano ispadanje trepavica, a oči mogu postati natečene, otkriva BrightSidepiše