Postoji li prirodni lijek za pomlađivanje? O da, i cijelo vrijeme vam je pred nosom

750

prirodno pomladivanjeBore na licu, pjegice i razne nepravilnosti dokaz su vašeg životnog iskustva i svega što ste prošli, no nekada ipak znaju biti neugodne i smetati. Pa, kako ih se riješiti?

Svaka životna situacija i promjena vidi se na našoj koži. Upravo zato se bore oko očiju, celulit i ostale ‘neugodne promjene’ na koži smatraju znakovima starenja. Biste li nam vjerovali da vam kažemo da postoji jednostavan i prirodan lijek za pomlađivanje?

Prirodan lijek za pomlađivanje

Kako bi održali svoju kožu svježom i vječno mladom, preporučujemo nekoliko savjetaprije nego počnete koristiti kozmetičke proizvode koje ćete vjerojatno previše platiti.

– nosite sunčane naočale s UV zaštitom

– smanjite unos gaziranih napitaka

– prestanite pušiti

– smanjite umivanje na dva puta dnevno

– smanjite unos šećera

– osigurajte dovoljno sna

prirodno pomladivanje1

Samo neka od prirodnih lijekova za pomlađivanje pronaći ćete u djevičanskim uljima. Tako su najbolja ulja ulje od avokada, kokosovo ulje, ricinusovo ulje ali i limunov sok, mlijeko, šećer i jaja.

– ulje avokada – njegovat će kožu oko očiju i učiniti da pogled izgleda mlađe

– kokosovo ulje – hidratizira kožu i pomaže da nestanu bore ako ga mažete direktno na njih

– ricinusovo ulje – sprječava nastanak bora i uglađuje kožu

– limunov sok – uklanja bore i nanosi se na kožu 2 puta dnevno

– mlijeko i smeđi šećer – daje koži sve potrebne hranjive sastojke za obnavljanje

Joga za lice kao prirodni lijek za pomlađivanje kože

Pokretanje mišića na licu dovesti će do brže cirkulacije kože radi koje će ona biti glatka, zategnuta i svježa.  Joga za lice uključuje niz vježbi koje pomažu protiv mrštenja i napetosti koje dovode do bora. Pravi prirodni lijek za pomlađivanje je upravo vježba lica koju možete raditi ujutro ili navečer, a kontinuirano vježbanje dati će vidljive rezultate.

Tako postoje joga vježbe protiv bora na čelu, za učvršćivanje obraza ali i protiv podbratka. Ovo su neke od njih:

Vježba protiv bora na čelu

Protiv vertikalnih bora između obrva ispružene kažiprste stavite na sredinu obrva. Namrštite se i istovremeno kažiprstima gurajte obrve na stranu. Ovime stvarate otpor mišića. Ne zaboravite na disanje pri pomicanju prstiju. Ponovite ovo 10 puta.

Vježba za učvršćivanje obraza

Opustite se, zatvorite usta i udahnutim zrakom napunite usta. Zadržite tako 5 sekundi. Preselite zrak na lijevu stranu i opet držite 5 sekundi. Preselite zrak na desnu stranu i zadržite. Stavite zrak iznad usnice na 5 sekundi te nakon toga na bradu na 5 sekundi. Ispustite zrak kroz usta.

Masaža čeljusti protiv podbratka

Vježbanje lica kao lijek za pomlađivanje možete kombinirati s masažom čeljusti. Masiranje vrata i čeljusti rezutirat će prokrvljenosti žila i utezanjem mišića radi kojih će lice i vrat biti zategnutiji i izgledati mlađe. Počastite se masažom lica i čeljusti u kozmetičkim salonima ili ju isprobajte sami.

Piling od kave kao prirodni lijek za pomlađivanje

Talog od kave više nećete bacati nakon što shvatite da se može koristiti za piling za smanjivanje celulita, podočnjaka i podbuhlosti lica. Kofein daje koži pokret poboljšavajući cirkulaciju i uz to ju i čisti.

Maska za lice od kave na koži radi čuda. Za lijek za pomlađivanje od kave možete koristiti svježi talog, taman od kave koju ste netom popili.

Potrebni sastojci su samo talog od kave, oko 3 žličice i čaša mlijeka. Zajedno izmješajte talog i mlijeko i pričekajte da poprimi tanku teksturu. Pripazite da nije previše tekuća kako biste ju mogli nanijeti na lice. Nanesite ju na lice masirajući i tako ostavite 20-ak minuta. Isperite masku mlakom vodom i tapkanjem obrišite lice. piše