Riješen misterij nestanka čovjeka čiji je sin nudio 100.000 kuna za njegov pronalazak

926

pronaden josip cindricJezivo otkriće na velebitskoj strmini: ‘Muž mi je zanijemio…’

Svega desetak kilometara zračne linije od mjesta na kojem je prije osam mjeseci nestao, u utorak je na predjelu Veliki Golić, pronađeno tijelo 81-godišnjeg Josipa Cindrića kojem se izgubio svaki trag 16. studenog prošle godine nakon što je u poslijepodnevnim satima odvezao sina automobilom na Libinje na Velebitu odakle je ovaj letio paraglajderom. U šumi na jednoj strmini njegove ostatke pronašao je 69-godišnji Ivica Maričić koji je na tom mjestu bio u lovu s kolegama.

Iako službeno nisu mogli potvrditi identitet osobe čiji su ostaci pronađeni, neslužbeno doznajemo da je u džepu maslinaste jakne pronađene na licu mjesta, a koju je Cindrić nosio u vrijeme nestanka, pronađena njegova vozačka dozvola. Njegovu odjeću i stvari obitelj je prepoznala na Odjelu patologije Opće bolnice u Šibeniku. Potraga se odvijala svakodnevno mjesecima, a na kamenu na mjestu odakle je sve krenulo njegov sin i prijatelji koji su ga tražili uklesali su ime 81-godišnjaka s datumom nestanka. U svojoj nemoćnosti sin je bio i javno objavio da nudi nagradu od 100 tisuća kuna.

– Moj suprug nije u stanju govoriti. U velikom je šoku – rekla je Maja Cindrić, supruga sina Josipa Cindrića.

Nakon što ga je otac odvezao na desetak kilometara udaljeno Libinje, on ga po povratku oko 17.30 sati više nije vidio.

Mještani Bibinja navode kako je bila riječ o čovjeku koji je volio pješačenje i boravak u prirodi, a posebno ga je okupiralo skupljanje ljekovitog bilja. O tragičnom kraju svog oca oglasio se na Facebooku i njegov sin koji je sudjelovao u potrazi.

– Nadvije se tuga kad izgube se snovi u crnilu, plače, plakat će i jače… – napisao je. piše