Brutalni pljačkaši: ‘Gdje su pare? Ubit ćemo tebe i majku!’

709

marijan nothingPodravina je u strahu: Marijan Nothing (48) je ostao bez 250.000 kn ušteđevine. Muškarca iz Ferdinandovca su tukli kundakom, a njegovu majku rezali nožem.

Bio sam u staji kad su me iz mraka zaskočila tri maskirana muškarca. Dok sam se okrenuo, dobio sam udarac kundakom po čelu. Potom još dva, tri u glavu, rekao je Marijan Nothing (48).

On i njegova majka Rozalija (78), koji žive na rubu Ferdinandovca u Podravini, žrtve su brutalnih pljačkaša.

– Jedan je imao kapuljaču, a ostali crne čarape preko glave. Nakon batinanja vezali su mi ruke na leđima trakom, koju su mi stavili i preko usta – kaže Marijan, kojeg su vezanog doveli u kuću. Na krevetu je spavala njegova majka. Probudili su je povlačenjem za kosu. Razbojnički trojac bio je naoružan puškom i nožem. Tražili su novac. Vezali su majku i u usta joj nagurali čarape. Onaj koji se “igrao” nožem porezao je staricu po rukama. Drugi ih je držao na nišanu. Treći bandit tražio je životnu ušteđevinu koju cijeli život marljivim radom stječu Marijan i njegova majka baveći se poljoprivredom. Zlostavljanje starice i njezina sina trajalo je dok se treći nije vratio iz premetačine s plijenom. Neslužbeno se doznaje da su ukrali 250.000 kuna. Prije odlaska posjeli su ih na stolac i ostavili vezane. Nasreću, čvor na staričinim rukama nije bio najbolje stegnut, tako da se ona nakon pola sata uspjela odvezati. Mještani kažu kako im se čini da je netko dobro znao da Marijan i njegova majka imaju novca.

Neki ovaj napad povezuje s onim prošlog mjeseca, kad su tri maskirana razbojnika na isti način upala u kuću i brutalno pretukla jedan bračni par. Mještani misle kako su tad tražili obitelj Nothing, ali su došli u pogrešnu kuću. U policiji su nam rekli kako provode kriminalistička istraživanja.  piše