Planiraju se veliki projekti na južnoj obali Save. Evo koji…

719

projekti zgMeandar će do proljeća niknuti u Središću, poslovno-trgovački centar gradi se u Sigetu, a između, u Sopotu, bit će stakleni kompleks s 8 katova.

Na jednoj od najatraktivnijih lokacija na južnoj obali Save, preko puta Muzeja suvremene umjetnosti i trgovačkog centra Avenue Mall, gradit će se stakleni poslovni kompleks s osam katova.

To je jedan od tri velika projekta, međusobno udaljenih svega nekoliko stotina metara, koji će uskoro promijeniti vizure Novog Zagreba.

Ugovor potpisan, novac je tu

Trenutačno, naime, niče stambeno-poslovna zgrada u Središću, a priprema se i gradnja poslovnog centra u Sigetu. Sva tri projekta imaju istu “sudbinu”: pobudili su revolt kod stanovnika kvartova, pa su neki već počeli prikupljati potpise za peticiju, drugi prosvjeduju, no nisu uvjerili investitore da odustanu. Zemljište u Sopotu nedavno je iskolčeno i dignuta je ograda, što je potaknulo čelnike Mjesnog odbora da pitanje poslovnog centra stave na dnevni red sljedeće sjednice. Sudeći po rokovima građevinske dozvole, kompleks bi trebao niknuti za najviše šest godina, a kada bi točno trebala početi gradnja, predstavnici ulagača, tvrtke Poslovni projekt Sopot, nisu mogli potvrditi jer je, kažu, potrebno prvo izmjestiti magistralni cjevovod koji prolazi ispod zemlje. Ugovor s Vodoopskrbom i odvodnjom, koja bi trebala odraditi taj dio posla, potpisan je, a novac investitora pripremljen, čeka se samo dovršetak administrativnih procedura.

Odnedavno je poznat i izgled zgrade između ulica Siget i Freudove, gdje će za potrebe poslovno-trgovačkog kompleksa rušiti i dvije dvojne stambene građevine. Natječaj je raspisao investitor, Castrum nekretnine, iza kojih stoji nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga Vlado Leko, a prvu nagradu dobila je arhitektica Silva Grubešić Buterin. Trgovački dio kompleksa imat će dvije, a poslovni pet nadzemnih etaža.

Cijene od 1890 do 2190 eura

Stambeno-poslovni projekt Meandar u Središću, pak, trebao bi biti dovršen do proljeća 2018. Više od 70 posto od 367 stanova već je rezervirano ili prodano, a cijene su od 1890 do 2190 eura za kvadrat.  piše