5 znakova da vam je život pred velikom i nužnom promjenom

962

promjenePromjena može biti pozitivna ili negativna, no kakva god da je, mora se dogoditi kako bi imali bolju, sretniju i ispunjeniju budućnost. One će vam pomoći da sami sa sobom budete zadovoljniji.

Iako nam se ponekad može činiti da nam se život raspada i da više nikada nećemo biti sretni, to nije tako. Postoje periodi u životu kada jednostavno trebamo krenuti dalje, da bi nam bilo još bolje i da bi izvukli iz sebe ono najbolje. Uzrečica “Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore” ima smisla, jer se u nebrojenom broju slučajeva pokazalo da je tako. 

Postoji pet znakova koji pokazuju da vam slijedi velika promjena u životu – obratite pažnju na njih!

  • 1. Postalo je nepodnošljivo

Osjećati ljutnju je jedna od najgorih stvari, jer izjeda iznutra i radi sve više i više štete na psihičkom i fizičkom zdravlju. Kada vas male stvari, koje su vam do tada samo išle na živce, počinju sve više ljutiti do trenutka kada postanu nepodnošljive, to je znak za slijedi promjena.

Naime, postoji određena količina negativnosti s kojom se možemo suočiti, ali u jednom trenutku postaje previše i promjena je nužna.

  • 2. Osjećate se izgubljeno

Najbolji način da pronađete sebe je – da najprije izgubite ono što jeste sada. Kada ste izgubljeni tada nemate smjer kojim idete, a kada nemate smjer, ne postoji ni želja. Kada nemate želja, vi zapravo ništa ne trebate, a to je trenutak kada se otvara vaša duša i počinje vas usmjeravati.

Iako se ponekad stvari mogu činiti izvan kontrole, to je savršen trenutak da slijedite svoj unutarnji glas. On vas vodi do promjene koja će vam pomoći da uskladite svoj um, tijelo, srce i dušu.

promjene1

  • 3. Izlazite iz svoje zone uljuljane sigurnosti

Različiti periodi u životu mogu se svesti na dva osnovna ciklusa. U jednom periodu život je prepun avantura, druženja s prijateljima i obitelji, putovanja… Zapravo, toliko je aktivnosti da jedva stižete sve.

S druge strane, postoji period, obično duži, kada se ne događa baš ništa. Tada nastupaju razdoblja izoliranosti, čak i neke vrste depresije. To je period kada ljudi, možda i nesvjesno, preispituju sami sebe i svoj život. Duljine ta dva ciklusa variraju, a nužni su kako bi stvorili vlastitu perspektivu svijeta.

Trenuci u životu kada se ne događa ništa posebno su prilika za emocionalni, psihološki i duhovni rast dok se razdoblja aktivnosti i vanjskih impulsa manifestiraju kao nova iskustva, putovanja i širenje vlastitih horizonata. Kada izađete iz svoje zone uljuljane sigurnosti u kojoj živite, tada ćete imati osjećaj kao da ste se ponovno rodili.

Odvojite vrijeme za avanture, putovanja, druženje i tako napunite baterije, a potom se povucite u osamu kako bi u miru procijenili stvari i ljude koji vas okružuju, da bi postavili još jedan cilj koji će vas voditi boljem životu.

  • 4. U isto vrijeme ste prestrašeni, uzbuđeni i zabrinuti

Tada definitivno osjećate da će vam se dogoditi nešto veliko u životu, zato i osjećate strah, uzbuđenje i zabrinutost u isto vrijeme. Ovaj period slijedi nakon što ste izašli iz svoje zone sigurnosti. U ovoj fazi ne znate što će vam se sa životom dogoditi, ali osjećate da ste na pravom putu i ne možete dočekati da dođete do cilja.

Dok se ovo događa, zapravo nema smisla kovati velike planove, jer je pitanje hoće li biti nešto od njih, a to će samo stvoriti frustracije. Budite strpljivi, otvoreni i idite putem kojim vas vaš unutarnji glas vodi.

  • 5. Doživljavate sinkronicitete

Sinkroniciteti ili značajne slučajnosti su suptilni tragovi koji mogu biti smjernica, upozorenje, inspiracija ili potvrda da ste na dobrom putu. To zači da je ono što radite, mislite ili osjećate u skladu s vašim psihološkim rastom.  Npr. razmišljali ste o davnom prijatelju i potom ste ga sasvim slučajno sreli u gradu. 

Pojam sinkroniciteta skovao je još Carl Gustav Jung, a riječ je o načelu upravljanja smislenim podudarnostima, odnosno da je svijest pojedinca povezana sa sveobuhvatnošću prostora i vremena. 

Ukoliko vam se to počne događati, to je znak da trebate promijeniti sebe ili stvari oko sebe, jer upravo prolazite kroz vrijeme promjena koje će vas preobraziti zauvijek. Promjena može biti pozitivna ili negativna, no kakva god da je, mora se dogoditi za vašu bolju i ispunjeniju budućnost, piše  consciousreminder.com.  piše