Inter – Milan 3:2

807

icardiInterov kapetan utakmicom života riješio gradski derbi.

Pred 80 tisuća gledatelja na rasprodanoj Meazzi, hat-trickom je briljirao Mauro Icardi. 

Milanski derbi ni ovaj put nije iznevjerio. Nakon što su prošla dva završila 2:2, činilo se da će tako biti i ovaj put. Ali, Icardi je njegovim trećim golom na samom kraju, Interu donio veliku pobjedu, a Milanu nanio jednako značajan poraz. 

Odavno nismo gledali utakmicu s toliko uzbuđenja, drame, golova, prečki, stativa, preokreta u rezultatu, igri, te pojedinačnim predstavama. Na primjer, Interov golman Samir Handanović sjajno je obranio čak četiri velike prilike Milana, da bi onda deset minuta prije kraja sam sebi ugurao loptu u mrežu za 2:2.

Milan se dva puta vraćao nakon vodstva Intera, pa na kraju ipak izgubio, ali je od kraja prvog dijela i do 62. minute (dok je rezultat bio 1:0 za Inter i 1:1) promašio šest velikih prilika za potpuni preokret i pobjedu.

Ali, na kraju je u utakmici koja se igrala i završila pod kredom “sve ili ništa”, kao potpuni i jedini pobjednici završili interisti. Trijumfom u gradskom derbiju preskočili su Juventus i sada su drugi, samo dva boda manje od vodećeg Napolija, kod kojeg igraju novi veliki derbi iduće subote.

Milan je zaslužio barem bod, ali lamentacije o “moralnoj pobjedi” ništa mu ne znače. Rossonerima je ovo treći uzastopni poraz i momčad u koju je ljetos uloženo oko 250 milijuna eura, nakon samo osam kola završila je sezonu što se tiče glavnog cilja – povratka u zonu Lige prvaka. Četvrto mjesto i Lazio bježe Milanu sedam bodova. a o vrhu udaljenom čak 12 poena, nitko više ni ne razmišlja.  piše i video

Rezultati by SofaScore