Mali znakovi koji vam donose sreću u život – svi su iz prirode

958

priroda srecaZnate li što znači kada bubamara sleti na vas ili kada se u vašoj blizini pojavi crvčak ili vilin konjic? Ili kada naiđete na žireve, ugledate svinju, kornjaču ili pak zečju šapu?

Radi se o starim vjerovanjima iz različitih dijelova svijeta – što donosi sreću u život. To mogu biti insekti, životinje, plodovi, ali i dijelovi određenih životinja… 

Cvrčak – Indijanci su od davnih vremena vjerovali da ovaj kukac donosi sreću, a imitiranje njegovog cvrčanja smatrali su velikom uvredom. Pojavi li se cvrčak u vašoj blizini, a nikada prije niste ga čuli na tom mjestu – obratite pažnju jer vas čeka neki sretan događaj u skoroj budućnosti.

Bubamara – ona simbolizira sreću i blagostanje. Postoji vjerovanje da ako bubamara sleti na bolesnog čovjeka, to je znak kako će brzo ozdraviti.

priroda sreca1

Vilin konjic – on najavljuje neku promjenu u životu, a simbol je mudrosti, čistoće, harmonije, hrabrosti, mira i snage. Također, ovaj insekt predstavlja ponovno rođenje, regeneraciju i besmrtnost. Ako vidite vilin konjica negdje u prirodi, znajte da to donosi sreću.

Skarabej – on štiti od zla, a simbolizira ponovno rođenje i preobrazbu.

Žir – skandinavska mitologija veliča važnost žira. Smatraju da ovaj plod šiti od udara munje jer je plod hrasta, a hrast je drvo posvećeno Thoru – bogu munja i gromova.

Dupin – on donose sreću, a to vjerovanje temelji se na tome što su nekada moreplovci bili sretni kada su ugledali dupine. Tada su znali da je kopno blizu.

Svinja – i ova životinja simbolizira sreću, ali i bogatstvo, strpljenje i iskrenost.

Kornjača – prema drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizira sreću, mudrost, izdržljivost i dugovječnost. Stari Kinezi su vjerovali da kornjača u sebi čuva tajne neba i zemlje.

priroda sreca2

Slon – on simbolizira snagu, mudrost, energiju i zdrav razum. Vjeruje se kako donosi sreću te da je dobro imati figuricu slona pokraj ulaznih vrata kako bi sreća ulazila u kuću. Postoji i vjerovanje da figura slona može pomoći da prinova dođe u kuću i to na način da se figurica stavi kraj kreveta u spavaću sobu.

Žaba – ona ima moć prizvati plodnost, bogatstvo i blagostanje u kuću. U starom Egiptu ova životinja je simbolizirala život i predstavljala zaštitnika na putu u zagrobni život.

Zečja šapa – od davnina se vjeruje da donosi sreću onome tko je nosi, ali i da može pomoći kod začeća.

Zub krokodila – donosi sreću, ali najviše ljudima koji se u životu vole kockati.

priroda sreca3

Još neke stvari koje donose sreću:

Potkova je jedan od najpoznatijih simbola sreće. Ona predstavlja snagu i pouzdanost. Da bi bili sigurni kako će vam donositi sreći, potkovu obavezno držite tako da su joj krajevi okrenuti prema nebu. Potkova obješena iznad ulaznih vrata čuva dom i ukućane od zla.

Vidite li kovanicu na podu, svakako je uzmite, bez obzira što možda nema neku veliku vrijednost. To će vam osigurati da vas sreća prati tijekom cijelog dana. Postoji i vjerovanje da je oštećena kovanica, koju dobijete npr. u trgovini, znak sreće. 

Stari Egipćani su ljestve smatrali simbolom sreće i pomagalom koje dušu pokojnika nosi u nebesa – znali su ih stavljati na grobove. I broj 7 se u mnogim kulturama smatra sretnim, ali i svetim. Simbolizira vjeru, nadu, milosrđe, oprez, umjerenost, pravednost i snagu.  piše