Spektakularni Man City pobijedio i u Napulju, Aguero ušao u povijest!

636

nap cityManchester City nastavio je s pobjedama i u Ligi prvaka.

Dvije momčadi koje igraju najljepši nogomet ove sezone odigrale su još jednu sjajnu utakmicu. I drugi put je protiv Napolija slavio Manchester City, ovaj put s 4:2 u vrućem Napulju. Među strijelce se upisao i Sergio Aguero koji je tim pogotkom ušao u povijest Man Cityja kao najbolji strijelac svih vremena sa 178 golova.

Napoli je fantastično ušao u utakmicu i gosti u prvih pola sata nisu mogli ‘disati’. Sjajno otvaranje domaćin je okrunio vodstvom u 21. minuti kada su Mertens i Insigne izigrali su obranu Cityja s lijeve strane, a Talijan je majstorski prebacio Edersona za vodstvo 1-0.

Gosti su počeli igrati tek nakon pola sata i u 34. minuti su izjednačili. Sane je ubacio s desne strane, a Otamendi glavom na drugoj vratnici zabio za 1-1. Pet minuta kasnije City je mogao do vodstva, no Stones je udarcem glavom sa 10 metara pogodio gredu. Međutim, isti je igrač u 49. minuti bio precizniji i nakon ubačaja iz kornera zabio je za vodstvo gostiju.

Napoli je bio korak do izjednačenja u 54. minuti kada je Insigne uzdrmao vratnicu, no u 62. minuti je Napoli ipak izjednačio, a strijelac je bio Jorginhoiz kaznenog udarca. Samo sedam minuta kasnije City je stigao do nove prednosti, a pogodak je zabio Sergio Aguero. Pobjedu gostiju potvrdio je Sterling u posljednjim trenucima. Marko Rog je zaigrao za Napoli u posljednjih 15 minuta.

U drugom susretu Šahtar je pobijedio Feyenoord 3-1 i stigao na korak do plasmana u osminu finala. Nizozemski prvak je poveo u 12. minuti nakon sjajne kontre, a pogodak je postigao Nicolai Jorgensen. Primljeni pogodak kao da je razljutio Ukrajince i Šahtar je u tri minute okrenuo rezultat. U 14. je izjednačio Facundo Ferreyra, a već u 17. minuti je bilo 2-1, a pogodak je postigao Marlos. Marlos je u 68. zabio i za 3-1. Dario Srna je i dalje izvan stroja dok se ne razriješi njegov slučaj pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli.

City trenutačno vodi sa 12 bodova, Šahtar ima devet, Napoli tri, a Feyenoord je bez bodova.

Liverpool opet bolji od Maribora

U skupini E Liverpool je pobijedio Maribor 3-0, dok je Sevilla bila bolja od Spartaka 2-1.

“Redsi” su u Mariboru slavili 7-0, no na svom Anfieldu u ‘šarenom’ sastavu su zabili samo tri gola. Englezi su slomili bunker gostiju u 51. minuti, a pogodak je postigao Salah. Emre Can je u 64. zabio za 2-0, a točku na i stavio je Daniel Sturridge u 90. minuti. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, no Milner je u 52. promašio kazneni udarac. Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

U drugom susretu Sevilla je pobijedila Spartak 2-1. Clement Lenglet je doveo Andalužane u vodstvo u 30. minuti nakon ubačaja iz kornera, a Sevilla je korak bliže pobjedi stigla u 60. minuti kada je Ever Banega udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 2-0. Nadu gostima vratio je Ze Luis golom u 78. minuti, no do kraja utakmice više nije bilo golova. Mario Pašalić je počeo utakmicu u momčadi Spartaka i na terenu je proveo 57. minuta.

Na ljestvici vodi Liverpool s osam bodova, Sevilla ima sedam, Spartak pet, a Maribor jedan bod.  piše

Rezultati 4. kola Lige prvaka (srijeda):

Skupina E
Liverpool – Maribor 3:0 (Salah 49, Emre Can 64, Sturridge 90+1)
Sevilla – Spartak Moskva 2:1 (Lenglet 30, Banega 59 / Ze Luis 78)

Skupina F
Napoli – Manchester City 2:4 (Insigne 21, Jorginho 62 / Otamedni 34, Stones 48, Aguero 69, Sterling 92)
Šahtar – Feyenoord 3:1 (Ferreyra 14, Marlos 17, 68 / Jorgensen 12)

Skupina G
Bešiktaš – Monaco 1:1 (Tosun 54 / Lopes 45+1)
Porto – RB Leipzig 2:1 (Herrera 13, Pereira 61 / Werner 48)

Skupina H
Borussia Dortmund – APOEL 1:1 (Guerreiro 29 / Pote 51)
Tottenham – Real Madrid 3:1 (Dele Alli 27, 56, Eriksen 65 / Ronaldo 80)
 

Rezultati by SofaScore


Rezultati by SofaScore