Sletio autom s ceste i poginuo blizu doma

698

nesreca samatovciŠezdesetšestogodišnji Alojz H. poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u večernjim satima u Ulici Pere Kovačevića ispred kućnog broja 42 u Samatovcima.

Nesreću je, vozeći se automobilom iza nesretnog Samatovčanina, vidio njegov susjed, koji mu je odmah priskočio u pomoć.

– Vozio sam ulicom iza njega kada je odjednom skrenuo automobilom ulijevo. Prešao je preko kanala i udario u drvo. Zaustavio sam automobil, izišao iz njega i potrčao prema susjedovu vozilu. Otvorio sam njegova vrata, otkopčao pojas i uspravio ga, bio je u nesvijesti. Supruga je odmah nazvala Hitnu pomoć. Odmah nakon dolaska počeli su oživljavanje, koje je bilo bez uspjeha. Najvjerojatnije mu je pozlilo, jer je bio srčani bolesnik, a i vraćao se s dijalize – kazao nam je Željko Antolović, susjed tragično preminuloga 66-godišnjaka, koji je stradao tek stotinjak metara od svog kućnog praga.

Policajci iz Policijske postaje Belišće obavili su očevid na mjestu događaja, nakon kojeg će biti poznato više informacija o uzrocima nesreće.

Poginuli Samatovčanin 19. je žrtva prometnih nesreća u Osječko-baranjskoj županiji od početka ove godine. Prije prometne nesreće u Samatovcima posljednja nesreća sa smrtnom posljedicom zbila se 14. listopada nadomak Miholjačkom Poreču. U toj nesreći poginuo je Ivan O. (32), na kojeg je naletio automobil dok je ležao na cesti. U prvih devet mjeseci ove godine na području koje pokriva Policijska uprava osječko-baranjska dogodilo se 1538 prometnih nesreća, u kojima je 17 osoba poginulo, a još 119 ih je ozlijeđeno teško i 477 lakše.  piše