Tajna savršeno pečenog krumpira

632

hrskavi krumpirNedjeljni roštilj nije savršen bez nekoliko pečenih krumpira – ali postizanje savršene hrskavosti može biti priličan izazov.
Srećom, jedan je kuhar otkrio svoj trik za postizanje hrskavog krumpira s pahuljastom jezgrom svaki put.

Eksperimentalni kuhar Heston Blumenthal slaže se s tipičnom metodom kuhanja do pola prije pečenja, ali kaže da je trik produljiti vrijeme vrenja. Dok se mnogi kuhari slažu da je krumpir dovoljno kuhati 10 minuta, Heston kaže da bi to trebalo trajati najmanje 20 minuta.

Heston nije jedini kuhar koji ima neobičan pristup pečenju krumpira. Pobjednik Master Chefa Steven Edwards je, primjerice, potpuno odustao od kuhanja. Umjesto toga, on stavlja krumpir u mikrovalnu pećnicu na 4 – 5 minuta i tako kupuje vrijeme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.

Ali ni oni nisu jedini koji su se usudili eksperimentirati s naizgled klasičnim receptom. Blogerica Tonia Larson kaže kako nije dovoljno krumpir samo “obući” u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako prije toga valja napraviti određene pripreme.

Ona krumpir razreže tako da nalikuje cvijetu, dakle, na nekoliko jednakih dijelova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krumpira bude hrskava, a on iznutra kremast,  piše