‘Jedan zahtjev za prijateljstvo umalo mi je uništio cijeli život’

687

patricia meisterđPatricia Meister (64) dobila je zahtjev za prijateljstvo od ‘Carlosa, šarmatnog dizajnera interijera iz Italije’.
Nakon nekoliko mjeseci dopisivanja i telefonskih razgovora, shvatila je da je – prevarena.

U današnje vrijeme, na društvenim mrežama korisnici šalju zahtjeve za prijateljstvo nepoznatim osobama često ne znajući tko se krije iza profila. Tako se jedna Australka pošteno ‘opekla’ i naučila na vlastitoj grešci.

Naime, Patricia Meister (64) iz Queenslanda ugodno se iznenadila kad joj je stigao zahtjev za prijateljstvo od privlačnog dizajnera Carlosa, navodnog Talijana, piše Daily Mail.

– Nikad nisam koristila stranice za upoznavanje partnera, a Facebook imam samo zbog posla. Kad mi je stigao Carlosov zahtjev za prijateljstvo, pomislila sam – ne može mi naškoditi, zar ne? Prolazila sam kroz teško životno razdoblje, nisam imala nikoga…, pojadala se nasamarena Patricia.

Ispostavilo se da je Carlos zapravo prevarant iz Nigerije koji je Patriciu prevario za 100.000 australskih dolara. Tečno je pričao engleski, tvrdio da je dizajner interijera i udovac te da traži ozbiljnu vezu. Patricia nije ništa posumnjala…

Uskoro su počele prve muljaže. Carlos je od Patricije zatražio 600 australskih dolara jer mu ‘kreditna kartica nije bila odobrena’. Iako sumnjičava, Patricia mu je poslala novac. S vremenom su iznosi koje je Carlos tražio bili sve veći, pa mu je tako jednom prilikom zaljubljena Patricia poslala 7000 dolara u Maleziju, gdje je on navodno bio na službenom putu i upao u probleme na carini.

– Bio je šarmantan, romantičan i djelovao je educirano. Priznajem, zaljubila sam se u njega i tek kasnije shvatila da živim u zabludi, rekla je Patricia i otkrila kako je uhvatila prevaranta na djelu.

– Obećavao mi je da će mi vratiti novac dok mu banka dozvoli da uplati veću količinu novca. Zatim je izmislio da će mi novac vratiti putem pošte, no došlo je do komplikacija s naknadama koje sam također na kraju sama platila. Kad mi je rekao da je doživio nesreću sa svojim odvjetnikom i da treba još novca za liječenje, znala sam da sam žrtva financijske prevare. Sad kad se svega sjetim, zapravo mi je čudno zvučao njegov naglasak preko telefona. Da, zato jer je Nigerijac, završila je prevarena Patricia.

Naravno, sve je prijavila policiji, no tamo su joj rekli da ne mogu ništa učiniti po tom pitanju. Danas shvaća da su je naivnost i vjerovanje nepoznatoj osobi koštali ‘fine svote love’.

S Carlosom se čula nakon dva mjeseca i dobila objašnjenje da je cijela situacija ‘veliki nesporazum’. Rekla mu je da je shvatila da je prevarant, na što joj je on odgovorio sa stilom:

– Draga, uhvati me ako možeš…  piše