Ova mačka osvojila je internet, a kada je vidite, bit će vam jasno i zašto

1132

macka quimeraMačka Quimera iz Argentine ima dvije različite strane lica, zbog čega je svi obožavaju.

Mačka Quimera iz Argentine umiljati je kućni ljubimac i njezin je vlasnik obožava toliko da joj je napravio Instagram profil na kojem ima već 46 tisuća pratitelja.

No, ne prate svi ti ljudi bilo kakvu mačku.Quimera  ima dvije različite strane lica – jedna je strana žuta sa žuto-zelenim okom, a druga je crna s plavim okom.

Iako joj je dlaka na tijelu uglavnom žute boje, obje šape su joj crne, a crnu dlaku ima i oko vrata,

Vlasnik je Quimeri otvorio profil na Instagramu u veljači prošle godine dok je bila još mačić te od onda objavljuje njezine fotografije koje sve iznova oduševljavaju.

macka quimera1

No, Quimera nije jedina takva mačka u svijetu. Naime, riječ je himeri, pojmu u genetici koji opisuje životinje koje imaju dvije vrste DNK što je prouzročeno spajanjem dvaju embrija. 

Himera se najčešće formira iz četiri osnovne stanice, bilo da je riječ o dva oplođena jajašca ili dva embrija koja su se spojila. Kada se organizam formira, stanice koje su se već počele formirati u zasebnim embrijima zadržavaju svoj izvorni izgled. To znači da je dobivena životinja rezultat mješavine različitih tkiva.

Za većinu himera zapravo se i ne zna da su himere jer te razlike nisu toliko primjetne kao kad ove mačke. Najčešće imaju oči blago različite boje, dvije različite šape ili im dlaka raste u drukčijem smjeru.

Poznatija od Quimere je mačka Venus koja na Instagramu ima čak 1,4 milijuna pratitelja.   piše