Lažno se predstavio kao djelatnik pošte pa otuđio starici desetke tisuća kuna

769

razbojstvo voloderOvo je još jedan u nizu takvih događaja zadnjih mjeseci pa i godina na istoku Hrvatske.

U četvrtak se u Vinkovcima dogodila još jedna u nizu prijevara u kojima su brutalno stradali naši najstariji sugrađani. 

Ovaj put 77-godišnjakinja iz Vinkovaca ostala je bez više desetaka tisuća kuna. Prema navodima policije nepoznata muška osoba u četvrtak je, oko 18 sati, došla na kućnu adresu ove 77-godišnjakinje, te se tom prilikom lažno predstavio kao djelatnik pošte.

– Prvo je nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica pošte, te joj savjetovala kako bi valjalo provjeriti ispravnost novčanica koje posjeduje. Ubrzo se na kućnoj adresi 77-godišnjakinje pojavila nepoznata muška osoba koja se predstavila kao djelatnik pošte koji će preuzeti novac i odnijeti ga na potrebne provjere ispravnosti. Oštećena je povjerovala kako se zaista radi o djelatniku pošte, te mu je dragovoljno predala više desetaka tisuća kuna, navode iz policije.

Ovo je još jedan u nizu takvih događaja zadnjih mjeseci pa i godina na istoku Hrvatske. Već smo pisali o lažnih djelatnicima HEP-a, osobama koje prodaju razna medicinska pomagala kao i pozivima iz inozemstva kada se osoba s druge strane telefona predstavljala kao djelatnik hrvatskog veleposlanstva tražeći novce za liječenje članova obitelji. U svakoj od tih prijevara meta prevaranata bili su starije osobe koje u pravilu žive same.   piše