Pozivala muškarce u svoj dom pa ih omamila i krala im novac

837

krada garesnicaŽena (65) je dogovarala sastanke u svojoj kući u Garešnici.
Po dolasku je buduće žrtve željne seksualnog zadovoljstva ponudila napitkom u koji bi neprimjetno stavila nepoznato omamljujuće sredstvo.

Istražna sutkinja bjelovarskog Županijskog suda odredila je jednomjesečni pritvor 65-godišnjoj ženi iz Garešnice zbog sumnje da je umiješana u nekoliko teških krađa.

Terete je da je tijekom listopada i studenog na teletekst stranici objavljivala oglas u kojem je tražila muškarce za druženje. U oglasu je navela broj mobitela na koji joj se mogu javljati zainteresirani muškarci. Nakon javljanja ‘pao’ je dogovor da dođu u njezinu kuću u Garešnici. Po dolasku i upoznavanju svoje je buduće žrtve željne seksualnog zadovoljstva ponudila napitkom u koji bi neprimjetno stavila nepoznato omamljujuće sredstvo, koje bi kod njih izazvalo ošamućenost, klonulost i gubitak svijesti, nakon čega bi im uzimala novac.

Općinsko državno odvjetništvo iz Bjelovara navodi da je na taj način oštetila petoricu ‘klijenata’, dok joj kod šestog to nije uspjelo.  

S prvom žrtvom dogovorila je sastanak 31. listopada. Kad je došao u kuću ponudila ga je pripremljenim ‘ljubavnim’ napitkom, od kojeg je klijentu odmah postalo loše. Iskoristila je njegovu omamljenost i uzela mu 500 kuna, koliko je imao u novčaniku. 

Samo pet dana kasnije na sastanak je došla druga žrtva. Po isprobanoj recepturi i on je nakon dolaska u njezinu kuću popio napitak od kojeg mu je pozlilo. Ovaj puta je njezina žrtva za razliku od prve imala deblji novčanik iz kojeg 65-godišnjakinja uzela čak 3.500 kuna. 

Kako je sve dobro funkcioniralo, ona je već dan kasnije naručila i trećeg klijenta. Njemu je ukrala 200 kuna. Vjerojatno nezadovoljna mršavim ulovom isti dan, 6. studenog, je na vrata po prethodnom dogovoru došao i četvrti muškarac. No, nakon što je i on popio napitak i onesvijestio se, žena u njegovom novčaniku nije našla ništa. Pretpostavlja se da je on novac držao kod sebe. 

Sutradan je došao i peti muškarac i po istom receptu je došla u priliku da detaljno pregleda novčanik, u kojemu je bilo 150 kuna, koje je zadržala. Naravno kao i u svim prethodnim slučajevima gdje su klijenti imali novac u novčaniku. 

Istog dana primila je i šestog muškarca koji je odbio popiti ‘čarobni’ napitak sumnjajući da se iza toga nešto krije i napustio je kuću, a razočarana žena je ostala bez plijena.  piše