O nama

1705

Zahvaljujući civilizacijskom napretku stanovništvo u svim zemljama svijeta je sve starije.  Treća životna dob (starost) postaje ravnopravno razdoblje u životu čovjeka.

Znanost koja se bavi  proučavanjem sociološkog aspekta starenja je Gerontologija – promjene koje nastaju kod pojedinca uslijed neminovnog procesa starenja  i interakcije društva u kojem živi.

Dug život – portal za treću dob, pokrenut je s višestrukom namjerom od kojih je možda najvažnije skidanje stigme s generacija koje pripadaju u kategoriju starijih građana. Na stranicama ovog portala naći će te sve što se odnosi na zdravu i sretnu starost. Obrađivati ćemo teme iz područja prava, financija, zdravlja, psihologije, rekreacije, duhovnosti, kulture, staračkih domova i svega što se odnosi na ovaj period života koji ima svoje specifičnosti.

Na pripremi Portala je više mjeseci radio tim stručnjaka sastavljen od liječnika, nutricionista, fizoterapeuta i pravnika, kako bi što uspješnije pokrili sva područja koja su od važnosti za osobe treće životen dobi.

ZA SVE KOMENTARE I UPITE SLOBODNO PIŠITE NA E-mail: starimpasto@gmail.com