Hotelska domaćica (58 godina)

656

“Tjedan dana poslije otkazao mi je ugovor o radu i s mjesta hotelske domaćice premjestio me na radno mjesto pralje u vešeraju”,..

Ružno, stvarno je ružno ono što mi se dogodilo. Nakon što sam 8. rujna zbog teške šećerne bolesti odbila ići s kolegicama k gazdi Hudoletnjaku čistiti njegov privatni dvorac, rekavši mu da pokuša shvatiti da sam teško bolesna, pala sam u njegovu nemilost. Tjedan dana poslije otkazao mi je ugovor o radu i s mjesta hotelske domaćice premjestio me na radno mjesto pralje u vešeraju”, ispričala je za Večernji list napadnuta Stanica Bočina.

Vrativši se s bolovanja počela je raditi kao pralja, i u zakonskom roku od 15 dana uputila je prigovor jer joj je Ivan Hudoletnjak smanjio plaću za oko tisuću kuna, sa 3500 neto na 2500 kuna. Za mjesec prosinac Hudoletnjak je, kao i svim zaposlenicima, za plaću obračunao samo 108 sati, kazala je Bočina.

“U petak ujutro došla sam da se dogovorim s gazdom da napokon pokušam regulirati svoj radni status. Ponudio mi je 18.000 kuna otpremnine i rekao neka prihvatim sporazumni raskid ugovora. Nisam pristala, rekla sam kako se moram prvo posavjetovati s pravnicom. U tom mi je trenutku drsko rekao: “Gospođo, izađite van ili ću vas ja izbaciti.” Rekla sam mu samo da bih htjela vidjeti kako će me izbaciti i sjela na stolac. No, u tom je trenutku ljutito skočio, primio me snažno za prsa pa sam se onesvijestila. Nije htio pozvati ni Hitnu pomoć, već su s recepcije zvali da muž dođe po mene. Od svega imam strašne bolove u vratu, boli me glava i nekoliko sam puta povraćala”, ispričala je Bočina.

Na pitanje da se očituje o izjavama Stanice Bočine, Ivan Hudoletnjak je na telefonski poziv bahato rekao: “Ma dajte, molim vas, žena je bolesna, teški šećeraš” i poklopio slušalicu.

prenosimo