Maca upozorila na opasnost

831

Mačka spasila kćeri poznatog neurokirurga.

Maca1U Slavonskom Brodu izbio je požar u kući neurokirurga Danka Smiljanića dok su na katu bile njegove dvije kćeri. Srećom, djevojčice su uspjele izaći iz kuće zahvaljujući mački Sparti, koja ih je na opasnost upozorila glasnim mijaukanjem.

Djevojčice od devet i 12 godina na gornjem katu obiteljske kuće u Brodskom Vinogorju spremale su se za školu.

Odjednom su čule mačku Spartu kako nenormalno zavija u prizemlju. Jedna djevojčica spustila se dolje i otvorila vrata garaže u prizemlju kuće koja je bila u plamenu.

Tada je u kuću uletjela susjeda Jelica Janžić (53), koja se inače brine od djeci.

“Nakon što sam ušla u dvorište čula sam mačku kako mijauče, skoro da urliče. Skamenila sam se jer nisam znala što se događa. Tada sam vidjela dim kako izlazi ispod vrata garaže. Zgrabila sam obje djevojčice i nazvala vatrogasce. Pobjegla sam na jednu stranu, a Sparta na drugu”, rekla je Jelica, pišu 24sata

“Kad smo došli, dim je već sukljao kroz sve otvore kuće. Ušli smo u garažu, u kojoj se vatra već bila rasplamsala. Uspjeli su izvući jednu plinsku bocu da ne eksplodira i ugasiti požar”, rekao je zapovjednik Željko V. i dodao da su požar gasili više od sat i pol. Prema prvim informacijama, uzrok požara vjerojatno su neispravne električne instalacije.

piše